Διεθνή

Κομισιόν: Σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος Ιταλία, Γαλλία και άλλες πέντε χώρες

Κομισιόν: Σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος Ιταλία, Γαλλία και άλλες πέντε χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Schengen News

Η εικόνα Ελλάδας και Κύπρου σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βελτιωμένη εικόνα παρά τις ανισορροπίες διαπιστώνονται από την Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Η Κομισιόν κρίνει ότι «τα τρωτά σημεία έχουν μειωθεί αλλά παραμένουν ανησυχητικά». Γι’ αυτό το λόγο, οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι θα διερευνηθούν βάσει των μεταρρυθμισμένων δημοσιονομικών κανόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέχρι πέρυσι η Ελλάδα κατέγραφε «υπερβολικές ανισορροπίες», κάτι που σημαίνει ότι η εικόνα φέτος είναι βελτιωμένη.

Για την Κύπρο, η εικόνα παραμένει σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την χώρα να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «ανισορροπίες».

Οι ειδικοί της Κομισιόν εκτιμούν ότι Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να εξυπηρετούν το χρέος τους.

Παράλληλα, η Κομισιόν ξεκινάει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα για 7 κράτη μέλη: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία και Σλοβακία.

Συνολικά 12 κράτη μέλη πρέπει να προσέξουν τα ελλείμματά τους: Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακία και Φινλανδία.

Στην αξιολόγηση αυτή, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τους σχετικούς παράγοντες που προέκυψαν από τα κράτη μέλη σε περίπτωση που ο λόγος δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ είναι κάτω του 60% του ΑΕΠ ή το έλλειμμά τους αξιολογήθηκε ως «κοντά» στην τιμή αναφοράς του 3% και ως «προσωρινό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments