Οδηγός

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Έρχονται 7.000 προσλήψεις

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Έρχονται 7.000 προσλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Έρχονται 7.000 προσλήψεις

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε στις διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων των προκηρύξεων τονίζοντας ότι σκοπός του φορέα είναι να πραγματοποιηθεί η έκδοσή με ταχύτερους ρυθμούς, κάτω από τον χρόνο
Για τα νέα δεδομένα που ετοιμάζονται στο ΑΣΕΠ μετά και τη παρέμβαση του πρωθυπουργού μίλησε στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε στις διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων των προκηρύξεων τονίζοντας ότι σκοπός του φορέα είναι να πραγματοποιηθεί η έκδοσή με ταχύτερους ρυθμούς, κάτω από τον χρόνο.

«Οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ δεν ταυτίζονται χρονικά με τις διαδικασίες που ξεκινούν από την απόφαση να προσλάβεις κάποιους ανθρώπους μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει εργασία κάποιος. Από την ώρα υποβολής των αιτήσεων μέχρι την ώρα που βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα ο μέσος όρος είναι γύρω στους 15 μήνες», δήλωσε ο Θάνος Παπαϊωάννου.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στις οποίες αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το ΑΣΕΠ πάει αργά, ο ίδιος ανέφερε ότι: «Πριν από την προκήρυξη και μετά από τους διοριστέους υπάρχουν διαδικασίες που δεν εμπλέκεται το ΑΣΕΠ στις οποίες έχουμε μεγάλη χρονοτριβή. Μέχρι να αποφασίσει ένας φορέας όχι απλώς πόσους θέλει αλλά που τους θέλει, σε ποιες ειδικότητες και με τι προσόντα μπορεί να περάσουν πάνω από 6 μήνες, μπορεί να ένας χρόνος. Μου έχει τύχει υπουργείο να κάνει 2,5 χρόνια να αποφασίσει. Ένα χρόνο από τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ενάμιση χρόνο από τον πρώτο χρόνο της ΝΔ ένα υπουργείο μελετούσε τι ακριβώς θέλει, που το θέλει, τι ειδικότητες θέλει και κυρίως τι προσόντα θέλει. Μπορεί αν είναι μια ακραία περίπτωση αλλά δεν είναι η μοναδική περίπτωση και κυρίως αν πάτε σε νομικά πρόσωπα δημοσίου».

Για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας τόνισε: «Το 90% αυτών των ανθρώπων έχουν μπει στα νοσοκομεία. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσελήφθησαν επί της πανδημίας, έχει παραταθεί η απασχόλησή τους. Νομίζω ότι το να τακτοποιηθεί μια εκκρεμότητα του ότι δεν μπορείς να δουλεύεις επί 2-5 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι μια εξυγίανση αλλά πάντως δεν θα προστεθεί πολύ σημαντικός αριθμός κόσμου σε αυτούς που ήδη δουλεύουν. Οι προκηρύξεις αυτές αποσκοπούν στο να τακτοποιήσουν μια ανωμαλία του συστήματος με την μονιμοποίηση κάποιων συμβασιούχων. Ερωτηθείς πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχουν πετύχει στο ΑΣΕΠ και περιμένουν διορισμό».

Τέλος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προσλήψεις οι οποίες έρχονται το επόμενο διάστημα: «Αυτή τη στιγμή από τον προγραμματισμό του 2024 υπάρχουν γύρω στις 5.000 θέσεις εργασίας που πρέπει ναπάνε μέσω των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού. Σε αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς τις εκκρεμότητες στην υγεία που δεν πάνε μέσω γραπτού διαγωνισμού, πάνε με την μοριοδότηση, μιλάμε γύρω στις 2.000 θέσεις και περιμένω τα αιτήματα για έκδοση προκηρύξεων για άλλες δύο προκηρύξεις κύματα του υπουργείου Υγείας. 7.000 θέσεις είναι προς πλήρωση κάποιες από αυτές θα πάνε σε επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι της υγείας θα πάνε με το σύστημα των μοριοδοτήσεων αλλά εκεί δεν υπάρχουν επιτυχόντες που περιμένουν να διοριστούν, υπάρχουν συμβασιούχοι που περιμένουν να μονιμοποιηθούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments