Κατασκευές

LAMDA Development: Με ταχείς ρυθμούς η υπογειοποίηση της Παραλιακής στο Ελληνικό

LAMDA Development: Με ταχείς ρυθμούς η υπογειοποίηση της Παραλιακής στο Ελληνικό

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Οπως έχει ανακοινωθεί από την LAMDA Development, η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος θα είναι μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη, αναβαθμίζοντας το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώνοντας το παραλιακό μέτωπο με το Πάρκο του Ελληνικού και την πόλη.

Ολο και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του πλησιάζει το έργο της υπογειοποίησης της Παραλιακής στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου.

Οπως έχει ανακοινωθεί από την LAMDA Development, η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος θα είναι μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη, αναβαθμίζοντας το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώνοντας το παραλιακό μέτωπο με το Πάρκο του Ελληνικού και την πόλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί άνω του 80% και η σκυροδέτηση τοίχων στο 60%. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του 75% της πλάκας βάσης. Με την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος σε μήκος 1,5 χλμ από την παραλία Αλίμου μέχρι το ύψος της μαρίνας Αγίου Κοσμά, θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς καταργούνται 6 σηματοδότες και δημιουργούνται 6 λωρίδες κυκλοφορίες (τρεις από την άνοδο και τρεις από την κάθοδο).

Το σύνολο της έκτασης που καλύπτει σήμερα η Παραλιακή, θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου που θα ενοποιεί το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία, ενώ από το σημείο θα διέρχεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομος. Μέσω της Υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Lamda, βελτιώνεται το οδικό δίκτυο και διευκολύνεται η πρόσβαση στην παραλία. Το μεγαλύτερο αυτό έργο υποδομών στο Ελληνικό ολοκληρώνεται το 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments