Γεωπολιτικά

Ο Ζελένσκι ζητά άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς

Ο Ζελένσκι ζητά άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει τη Ρωσία με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που του παρέδωσαν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει τη Ρωσία με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που του παρέδωσαν, ώστε να “σταματήσει την προώθηση” του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

“Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την προώθηση του ρωσικού στρατού στο μέτωπο παρά μόνο με την απόφαση που περιμένουμε από τους εταίρους μας: την απόφαση για τις ικανότητες μεγάλου βεληνεκούς”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε ομιλία του στο Κίεβο ενώπιον των πρεσβευτών της χώρας του.

“H αφελής, απατηλή έννοια των αποκαλούμενων κόκκινων γραμμών όσον αφορά τη Ρωσία, η οποία κυριάρχησε στην αποτίμηση του πολέμου από μερικούς εταίρους, έχει καταρρεύσει αυτές τις μέρες κάπου κοντά στη Σούντζα”, τόνισε στην ομιλία του, αναφερόμενος στη ρωσική συνοριακή πόλη της περιφέρειας Κουρσκ, η οποία τελεί τώρα υπό ουκρανικό έλεγχο,

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν έδαφος άνω των 1.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 92 τοποθεσίες στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία από την 6η Αυγούστου αποτελεί το πεδίο μιας άνευ προηγουμένου μεγάλης ουκρανικής επίθεσης.

“Οι Ουκρανοί πολεμιστές συνεχίζουν τις αμυντικές επιχειρήσεις τους εντός των καθορισμένων περιοχών της περιφέρειας του Κουρσκ. Έως σήμερα, οι δυνάμεις μας ελέγχουν περισσότερα από 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους του Κουρσκ και 92 τοποθεσίες”, τόνισε.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.