Πολιτική

«Δεν θα πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό μικροψυχίας» απαντά η κυβέρνηση για το πένθος για τον Σημίτη

«Δεν θα πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό μικροψυχίας» απαντά η κυβέρνηση για το πένθος για τον Σημίτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Δεν θα πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό μικροψυχίας» απαντά η κυβέρνηση για το πένθος για τον Σημίτη

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την απόφαση της κυβέρνησης να κηρυχθεί 4ημερο εθνικό πένθος όσον αφορά στην εκδημία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν θα πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό μικροψυχίας που ευτυχώς εκφράζεται από μικρή μειοψηφία του πολιτικού συστήματος», είπε.

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας την τοξικότητα να μην την τροφοδοτεί η αντιπολίτευση να μην απαντά η κυβέρνηση. Γίνεται μια τέτοια προσπάθεια και αυτό θα το θωρακίσουμε. Ακόμα και τα πολύ τοξικά χρόνια της πάνω και της κάτω πλατείας ο σεβασμός στους νεκρούς δεν είχε αμφισβητηθεί. Η δήλωση σαν αυτή (σ.σ. της Αφροδίτης Λατινοπούλου) δεν είχε γίνει ούτε στα τοξικά χρόνια της πάνω και της κάτω πλατείας από τους εκπροσώπους της άκρας δεξιάς και αριστεράς. Αλίμονο αν αμφισβητήσουμε αυτό τον ιερό σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ήταν πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας και προσπάθησε και εκείνος να κάνει το καλύτερο δυνατό όπως το έκρινε. Ήταν πάντα πολιτικός αντίπαλος αλλά πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και κατά την διάρκεια του πολιτικού του βίου και στην συνέχεια. Και είναι ελάχιστος θεσμικός σεβασμός και από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό και όσον αφορά στην απόφαση (σ.σ. για 4ημερο εθνικό πένθος) να σας πω ότι είναι η ίδια ακριβώς απόφαση με εκείνη που είχαμε το 2017 όταν απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

Για το αν η υποψηφιότητά του, όπως και άλλων δυο στελεχών, σηματοδοτούν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027. Ακολουθείται μια πρακτική που έγινε και την προηγούμενη 4ετια. Πιστεύω στους αιρετούς και οι πολίτες πρέπει να μας κρίνουν. Είμαστε περαστικοί από τις θέσεις μας. Θεωρώ ότι αν αυτό που κάνω το κάνω σωστά ο μόνος τρόπος είναι η εκλογική διαδικασία. Είναι θετική εξέλιξη και τα κυβερνητικά και τα μη στελέχη να είναι υποψήφιοι με σταυρό. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το 2027».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μόλις κατατεθεί επίσημα η επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα απαντηθεί από τον πρωθυπουργό.

«Δεν έχει κατατεθεί επίσημα και μόλις συμβεί αυτό θα ανταποκριθούμε θετικά εντός ολίγων ημερών μέσα στο μήνα. Είναι μια καλή ευκαιρία εγώ δεν θα σας πω ότι λύθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά όσα έκανε η κυβέρνηση δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Εμείς θα μιλήσουμε με έργο και αποτέλεσμα και όχι με λόγια του αέρα».

Όσον αφορά στις υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας είπε ότι επεξεργάζεται σχέδιο το αρμόδιο υπουργείο. «Όταν έχουμε κάτι θα έχουμε και απαντήσεις από την κυβέρνηση για την αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας».

Για τον Κηφισό

Ερωτηθείς αν μπορεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν μετά την αποκάλυψη λιμνών στο Κηφισό είπε: «Ζητήσαμε σχετική ενημέρωση από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών. Τυπικά η συντήρηση των έργων διενεργείται από την Περιφέρεια Αττικής. Είναι μια αρμοδιότητα που περιήλθε από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ το 2010 και ανήκει στην περιφέρεια. Επί της ουσίας όμως επειδή δεν μπορεί προφανώς η κεντρική κυβέρνηση να μένει απαθής, έχει συγκληθεί μία σύσκεψη η οποία θα γίνει μεθαύριο μεταξύ του αρμόδιου υπουργού, της περιφέρειας, και της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα δεν προκύπτουν μακροσκοπικά ευρήματα που να δικαιολογούν αυτή την καλλιεργούμενη ανησυχία. Και μοιάζει να μην υπάρχει κάποιος άμεσος η τέλος πάντων επιβεβαιωμένος κίνδυνος. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη σήμερα μια πρώτη σύσκεψη, μία πρώτη εσωτερική συνάντηση στο υπουργείο, και μεθαύριο με πρωτοβουλία Σταϊκούρα θα έχουμε νέα συνάντηση Σταϊκούρα περιφερειάρχη Αττικής και ΕΥΔΑΠ.

Σίγουρα υπάρχει ανάγκη μεγάλο αντιπλημμυρικών έργων για την Αττική και αυτή η κυβέρνηση προωθεί έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη, κάποιοι έχουν δρομολογηθεί ήδη, είναι όλα εγκεκριμένα και πολύ μεγάλο μέρος των αντιπλημμυρικών έργων είναι στην Αττική».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

31.10.2025 | 22:20

Κεραμέως: Τα ΚΕΠΑ γίνονται ανθρώπινα, σύγχρονα, δίπλα σε κάθε πολίτη

31.10.2025 | 22:18

Οι 23 πιο καλοντυμένοι άνδρες του 2024: Από τον Daniel Craig μέχρι τον Lewis Hamilton

31.10.2025 | 22:02

Looks of the Year 2024: Οι πιο καλοντυμένοι και αξέχαστοι fashion moments της χρονιάς

31.10.2025 | 22:00

Ο Τσιάρας φέρνει στοιχεία στον Άρειο Πάγο, κτηνοτρόφοι σε αγωνία για επιδοτήσεις!

31.10.2025 | 21:40

Η Ανατολική Ευρώπη εμπνέει τη μόδα του Φθινοπώρου/Χειμώνα 2026–27

31.10.2025 | 21:33

ΗΠΑ – Ουκρανία: Το Πεντάγωνο εισηγείται Tomahawk στην Ουκρανία, ο Τραμπ αποφασίζει

31.10.2025 | 21:30

Sinai: Mitsotakis Sends Spiritual and Geopolitical Message – “Greece Protector of the Monastery”

31.10.2025 | 21:29

Το φτερωτό comeback: Τα πούπουλα απογειώνουν τη μόδα της άνοιξης 2026

31.10.2025 | 15:34

Κρατερός Κατσούλης – Μιμή Ντενίση: Αποκάλυψη για τη σχέση τους – «Τώρα που έχεις χωρίσει…»!

31.10.2025 | 14:31

Κουκλάρα και πανέξυπνη! Η «Καρντάσιαν» της Ελλάδας Δέσποινα Γιαννακοπούλου άνοιξε το υπνοδωμάτιό της

31.10.2025 | 12:51

Κωστέτσος: Ξεσπά για την υπόθεση του παρουσιαστή με το revenge porn [vid]

31.10.2025 | 10:48

Αποκαλυπτικός Αχιλλέας Μπέος: Έχω πάει με μαύρη σε μικρή ηλικία, πώς είμαι ρατσιστής, λένε αηδίες

30.10.2025 | 23:39

Ιωάννης Παπαζήσης: Συγκλονίζει – «Αν χάσω τον γιο μου Ιάσωνα, δεν θα θέλω να ζω»

30.10.2025 | 22:32

O Κωνσταντίνος Αργυρός ήταν καλεσμένος σε αυστραλιανή εκπομπή και δοκίμασε σουβλάκι... από καγκουρό

30.10.2025 | 20:14

Δείξιμος για την πρώην σύζυγο του Δόξα: Ο αδερφός μου έχει προβλήματα–Δεν σκέφτεται πόσο πληγώνεται το παιδί της

30.10.2025 | 15:20

Οδυσσέας Σταμούλης: «Είμαστε “συγκάτοικοι” στον πόνο με Σαμαρά, Καρυστιανού και Ρούτσι»

31.10.2025 | 21:33

ΗΠΑ – Ουκρανία: Το Πεντάγωνο εισηγείται Tomahawk στην Ουκρανία, ο Τραμπ αποφασίζει

31.10.2025 | 12:01

Ζαχάροβα: Ο Burevestnik είναι η απάντηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

30.10.2025 | 13:54

Τουρκία: Επιδιώκει Ενίσχυση Θέσης στην Ανατολική Μεσόγειο στις Συνομιλίες με Λιβύη

30.10.2025 | 05:08

Πυρηνική Απειλή: Πούτιν Δοκίμασε Poseidon – «Αντιποίνων» Τορπίλη που «Καθαρίζει» Πόλεις με Τσουνάμι

29.10.2025 | 14:23

Απόσυρση ΗΠΑ: 10.000 Στρατιώτες Φεύγουν από Ανατολική Ευρώπη – Ρουμανία και ΝΑΤΟ «Σοκαρισμένοι»

29.10.2025 | 14:08

Ανατροπή: Η Ινδονησία «Παίρνει» 42 J-10C από Κίνα – 9 Δισ. Δολάρια και «Πτώση» Rafale

29.10.2025 | 11:32

Ο Τραμπ θέλει Κιμ: Τέταρτο ραντεβού, μεγαλύτερο ρίσκο

28.10.2025 | 13:02

Τουρκία σε κίνηση: Eurofighter και Middle Corridor σφραγίζουν τη νέα γεωπολιτική ισχύ

«Καθαρή γραμμή ή συγκυβέρνηση;» – Ο Δούκας ζητά συνέδριο για να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ: Ο δήμαρχος Αθηναίων απαιτεί ανοιχτό συνέδριο για τη νέα πορεία του κόμματος

«Καθαρή γραμμή ή συγκυβέρνηση;» – Ο Δούκας ζητά συνέδριο για να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ

Τέμπη: Ποινική δικογραφία «καίει» Μητσοτάκη και 18 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα

Βουλή: Δικογραφία Τεμπών «αναστατώνει» κυβέρνηση και πολιτικό σκηνικό

Τέμπη: Ποινική δικογραφία «καίει» Μητσοτάκη και 18 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα

Αγαπηδάκη: Η χώρα μας, στον τομέα της ψηφιακής υγείας, παράγει πλέον καινοτομία και εργαλεία

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Αγαπηδάκη: Η χώρα μας, στον τομέα της ψηφιακής υγείας, παράγει πλέον καινοτομία και εργαλεία

Μιχαηλίδου–Δούκας: Αντιπαράθεση μέσω επιστολών για τα πατίνια στην Αθήνα–«Πάρε μέτρα»-«Είναι θέμα υπουργείων»

Η υπουργός κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα - «Θα ήταν σωστό να έχετε μελετήσει προσεκτικότερα» απάντησε ο κ. Δούκας που έκανε λόγο για «επιλεκτική διαβίβαση»

Μιχαηλίδου–Δούκας: Αντιπαράθεση μέσω επιστολών για τα πατίνια στην Αθήνα–«Πάρε μέτρα»-«Είναι θέμα υπουργείων»

Πολιτικός σάλος για τα ΕΛΤΑ – Πιερρακάκης μιλά για σωτηρία, αντιπολίτευση για διάλυση

ΕΛΤΑ: Το μεγάλο “λουκέτο” προκαλεί θύελλα – Πιερρακάκης μιλά για “δύσκολες αποφάσεις”

Πολιτικός σάλος για τα ΕΛΤΑ – Πιερρακάκης μιλά για σωτηρία, αντιπολίτευση για διάλυση

Μητσοτάκης από το Σινά: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι προστάτης και αρωγός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης»

Με λόγια βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, κ. Συμεών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό της ιστορικής Μονής, ως αταλάντευτος προστάτης της Ορθοδοξίας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Μητσοτάκης από Σινά: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι προστάτης και αρωγός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης»

Φάμελλος: Μην τολμήσει ο Μητσοτάκης να κλείσει τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ

'Η απόφαση για τα ΕΛΤΑ αυτή πλήττει τη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών'', τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: Μην τολμήσει ο Μητσοτάκης να κλείσει τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ

Πιερρακάκης: Δύσκολες αποφάσεις για την επιβίωση των ΕΛΤΑ – Κλείνουν 204 υποκαταστήματα

Ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε στη Βουλή της ανάγκης αναδιάρθρωσης του οργανισμού μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και βουλευτές της ΝΔ

Πιερρακάκης: Δύσκολες αποφάσεις για την επιβίωση των ΕΛΤΑ – Κλείνουν 204 υποκαταστήματα