Πολιτική

Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις φάσεις

Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις φάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
O υπουργός Άμυνας υπενθύμισε, ακόμα ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν τετραπλασιαστεί οι μηνιαίες αποδοχές των σπουδαστών στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ) και έχουν διπλασιαστεί οι αποδοχές των σπουδαστών στις Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)

Τις σημαντικές αυξήσεις που θα λάβουν οι ένστολοι καθώς και το τι περιλαμβάνει το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων εξειδίκευσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μια μέρα μετά την σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι τα στελέχη θα λάβουν αυξήσεις από 13 – έως 20% ανάλογα από τη θέση ευθύνης.

“Στα 268 εκατ. ευρώ η συνολική ενίσχυση για τους ενστόλους, εκ των οποίων το 60% προέρχεται από την εξοικονόμηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στα στελέχη” δήλωσε ο κ. Δένδιας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ένα δικαιότερο μισθολόγιο.

“Πρόκειται για μια μισθολογική μεταρρύθμιση που θα υλοποιηθεί από την 1η Απριλίου” είπε ο κ. Δένδιας προσθέτοντας ότι στο υπουργείο επεξεργάζονται τρόπους ενίσχυσης των αποδοχών και του πολιτικού προσωπικού.

Μιλώντας για το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε όλα όσα θα αλλάξουν. “Οι ένοπλες δυνάμεις καθίστανται αναπτυξιακός μοχλός της οικονομίας και όχι καταναλωτής” είπε ο κ. Δένδιας κάνοντας ειδική αναφορά για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία και στον τομέα της Υγείας.

“Η μεταρρύθμιση αφορά πρώτα και πάνω από όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων” σημείωσε λέγοντας ότι στόχος είναι τα στελέχη να ζουν περήφανα.

“Η ατζέντα 2030 περιλαμβάνει την στέγαση για κάθε στέλεχος και την οικογένειά του που μετατίθεται στις εσχατιές της Ελλάδος. Δρομολογείται επιπλέον η κατασκευή 4.000 κατοικιών με 1.000 κατοικίες κάθε χρόνο” σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μοντέλο παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών για τα στελέχη και τους απόστρατους.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.