Διεθνή

“Πεθαίνετε”: Δραματική προειδοποίηση του Μασκ για την Ευρώπη και την Ελλάδα

“Πεθαίνετε”: Δραματική προειδοποίηση του Μασκ για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//"Πεθαίνετε": Δραματική προειδοποίηση του Μασκ για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα στον χάρτη συγκαταλέγεται στον χαμηλό δείκτη γονιμότητας (προτελευταία κλίμακα), δηλαδή γονιμότητα κάτω του 1.0, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι πως στον χάρτη βρίσκεται και η Τουρκία.

Δραματική προειδοποίηση για την υπογεννητικότητα στην Ευρώπη απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης ο Ίλον Μασκ, παραθέτοντας σχετικό χάρτη για τη γονιμότητα στη γηραιά (στην κυριολεξία σύμφωνα με τα στοιχεία) Ήπειρο.

«Είτε η Ευρώπη θα αρχίσει να έχει μεγάλες οικογένειες είτε θα συνεχίσει να πεθαίνει» δηλώνει χαρακτηριστικά ο μεγιστάνας στο X, παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όλη η ευρωπαϊκή ήπειρος είναι στο «κόκκινο» από πλευράς γονιμότητας. Η Γαλλία, η Μολδαβία, η Βουλγαρία και οι περισσότερες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι «πορτοκαλί», και μόνο το Κόσοβο είναι πράσινο.

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα στον χάρτη συγκαταλέγεται στον χαμηλό δείκτη γονιμότητας (προτελευταία κλίμακα), δηλαδή γονιμότητα κάτω του 1.0, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι πως στον χάρτη βρίσκεται και η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ εκφράζει την ανησυχία του για τη δημογραφική γήρανση στην Ευρώπη.

Μασκ για δημογραφικό στην Ελλάδα: Απίστευτο! Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σύγκριση με τις γεννήσεις

Το δημογραφικό της Ελλάδας βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Ίλον Μασκ, ο οποίος το σχολίασε με ανάρτησή του στο X.

Ειδικότερα, μετά το σχόλιο για τη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, «κανείς δεν προσπαθεί να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή την Κάμαλα», ο CEO της πλατφόρμας αναφέρθηκε και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» έγραψε ο Μασκ.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επισυνάπτει ανάρτηση χρήστη, ο οποίος αναφέρεται στο δημογραφικό της Ελλάδας παραθέτοντας δημοσίευμα εφημερίδας:

«Θα μειωθεί απότομα έως και κατά 25% μέχρι το 2070, πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. που είναι 4%. Το 2022, η Ελλάδα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000. Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση».

«Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για να καταπολεμήσει την τάση αυτή, με τους αξιωματούχους να τη χαρακτηρίζουν ως τη “μεγαλύτερη απειλή” της χώρας», καταλήγει ο εν λόγω χρήστης.

Πηγή:  pagenews.gr
Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο