Σοκ στη Ν. Υόρκη: Ένοπλος άνοιξε πυρ – Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης

Πηγή Φωτογραφίας: abc7NY, 345 Park Avenue NYC shooting: NYPD officer, 3 others shot, killed in Midtown,
Πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, σκοτώθηκαν σε σημερινό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μίνταουν του Μανχάταν, δήλωσε στο CNN αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στο κέντρο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τις αρχές, πέρα από τον αστυνομικό, τα υπόλοιπα τρία θύματα ήταν δυο άνδρες και γυναίκα, ενώ πέμπτος άνθρωπος τραυματίστηκε.
«Πέντε αθώοι άνθρωποι πυροβολήθηκαν απόψε, οι τέσσερις υπέκυψαν σε μια ακόμη παράλογη πράξη ένοπλης βίας», δήλωσε ο Άνταμς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Σέιν Ντέβον Ταμούρα, ένας 27χρονος από το Λας Βέγκας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για την θανατηφόρα ένοπλη επίθεση στο Μιντάουν του Μανχάταν, είναι επίσης νεκρός.
🚨#BREAKING: New Photo shows the weapon used by 27-year-old Shane Tamura who opened fired in Midtown Manhattan pic.twitter.com/swFGLXuRDL
— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) July 29, 2025
Ο ύποπτος είχε άδεια ιδιωτικού ντετέκτιβ που έχει λήξει, ανέφεραν πηγές στο CNN. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης αυτοκτόνησε.
Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνει έναν άνδρα να εισέρχεται στο λόμπι της οδού Park Avenue 345 στην 52η οδό στο Μανχάταν και αμέσως να ανοίγει πυρ εναντίον ενός αστυνομικού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και άλλων, δήλωσε η επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζέσικα Τις, τη Δευτέρα το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου.
BREAKING: Photo released of suspect after gunman opens fire in NYC office building. pic.twitter.com/mkEHtAraiI
— Fox News (@FoxNews) July 29, 2025
Ο δράστης στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον χώρο του ασανσέρ, όπου πυροβόλησε έναν φύλακα ασφαλείας, είπε η Τις.
Στη συνέχεια, ο ένοπλος ανέβηκε στον 33ο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα άλλο άτομο προτού αυτοπυροβοληθεί στο στήθος, είπε.
Ο αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης που σκοτώθηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μιντάουν του Μανχάταν τη Δευτέρα ήταν ένας 36χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Αντάμας.
Ο αστυνομικός Ντινταρούλ Ισλάμ ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί, ανέφερε η επίτροπος Τζέσικα Τις.
Νωρίτερα η επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης Τζέσικα Τις είχε ανακοινώσει μέσω X ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης επίθεσης με πυροβόλο όπλο κατά την οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, αστυνομικός και δυο πολίτες σύμφωνα με ΜΜΕ.
«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και ο μοναδικός δράστης της επίθεσης με πυροβόλο όπλο έχει εξουδετερωθεί», διαβεβαίωσε η κυρία Τις. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.
UPDATE: At this time, the scene has been contained and the lone shooter has been neutralized. https://t.co/I3OpVuUuit
— Jessica S. Tisch (@NYPDPC) July 28, 2025
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς –άλλοτε επικεφαλής της αστυνομίας και ο ίδιος–, επιβεβαίωσε με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της επίθεσης. Νωρίτερα έκανε λόγο για «έρευνα σε εξέλιξη» καλώντας τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή Midtown, το κέντρο του Μανχάταν.
Σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Αρκετά μέλη της αστυνομικής δύναμης ήταν εφοδιασμένα με αλεξίσφαιρα γιλέκα, ισχυρά τουφέκια εφόδου και drones. Δεκάδες περιπολικά και ασθενοφόρα απέκλεισαν την Park Avenue, από την 52η έως και την 54η οδό, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας παρέμεινε σταθερά σε θέση επάνω από την περιοχή στην ακριβή συνοικία, με φόντο τους ουρανοξύστες της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον δράστη στο Μίντταουν», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς σε ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ενώ οι Αρχές ζήτησαν οι πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από την East 52nd Street, μεταξύ των λεωφόρων Park Avenue και Lexington Avenue, λόγω της συνεχιζόμενης αστυνομικής επιχείρησης.
Σε νέα του ανάρτηση ο Έρικ Άνταμς –άλλοτε επικεφαλής της αστυνομίας και ο ίδιος– επιβεβαίωσε με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της επίθεσης.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας