Άδωνις & Μητσοτάκης: Το “Αττικόν” αλλάζει πρόσωπο – Πρότυπο για το νέο ΕΣΥ της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ", Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ανακαινισμένο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και στην συνέχεια παρέστη στην τελετή εγκαινίων του νέου Πανεπιστημιακού Ογκολογικού Κέντρου "Αθηνά Ιωαν. Μαρτίνου". (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Το “Αττικόν” στην πρώτη γραμμή της ανασυγκρότησης του ΕΣΥ
Σε μια κίνηση με υψηλό πολιτικό και υγειονομικό συμβολισμό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων του νέου Ογκολογικού Κέντρου «Αθηνά Ιωάν. Μαρτίνου» και του πλήρως ανακαινισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν.
Πρόκειται για ένα έργο-ορόσημο για το ΕΣΥ, που σηματοδοτεί μια νέα φάση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και ανθρώπινου δυναμικού.
Οι αριθμοί που δείχνουν την αλλαγή
Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που αποτυπώνουν τη μεταμόρφωση του Αττικού Νοσοκομείου την τελευταία πενταετία:
- Αύξηση προσωπικού: +17,37%
- Αύξηση χημειοθεραπειών: +41,31%
- Αύξηση ακτινοθεραπειών: +55,12%
- Αύξηση χειρουργείων: +44,71%
- Αύξηση χρηματοδότησης: από 95 εκατ. ευρώ το 2019 σε 154 εκατ. ευρώ το 2025
«Το νοσοκομείο Αττικών, το μεγαλύτερο της χώρας, έχει αύξηση προσωπικού κατά 17,37%, αύξηση στις χημειοθεραπείες κατά 41,31%, στις ακτινοθεραπείες κατά 55,12% και στα χειρουργεία κατά 44,71%. Το 2019 το Ελληνικό Δημόσιο έδινε 95 εκατομμύρια και το 2025 δίνει 154 εκατομμύρια. Αυτό είναι έργο, όχι λόγια», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μητσοτάκης: «Επενδύουμε όχι μόνο σε υποδομές αλλά και στους ανθρώπους»
Ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, έδωσε έμφαση στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ μετά την πανδημία:«Συνεχίζουμε και επιμένουμε στη συνολική προσπάθεια ανάταξης του ΕΣΥ. Κάθε φορά που εγκαινιάζουμε, δεν επενδύουμε μόνο στις δομές υγείας αλλά και στους ανθρώπους που τις υπηρετούν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική ενίσχυση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, που έχει αυξηθεί κατά 60%, καθώς και στη λειτουργία των νέων ΤΕΠ σε λίγες εβδομάδες.«Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στα μέσα του 2026, θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείας στην ιστορία του ΕΣΥ», πρόσθεσε.
Επενδύσεις σε όλη τη χώρα
Η αναβάθμιση του Αττικού Νοσοκομείου είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας:
- Παρεμβάσεις και έργα σε 90 νοσοκομεία πανελλαδικά
- Ανακαίνιση 160 Κέντρων Υγείας
- Χρηματοδότηση μέσω Ταμείου Ανάκαμψης
- Εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης από τους ίδιους τους ασθενείς, για διαφάνεια και βελτίωση ποιότητας
«Η καλύτερη αξιολόγηση δεν είναι αυτά που λέμε εμείς, αλλά αυτά που μας λένε οι ασθενείς όταν φεύγουν από το νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Το πολιτικό αποτύπωμα
Η μεταρρύθμιση στην Υγεία αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς εθνικούς στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δεύτερη θητεία της. Το Αττικό Νοσοκομείο λειτουργεί ως πιλότος για το πώς μπορεί να μετατραπεί ένα δημόσιο νοσοκομείο σε κέντρο υψηλών προδιαγραφών, με:
- σύγχρονες υποδομές,
- επαρκές προσωπικό,
- ενισχυμένο προϋπολογισμό
- και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
Η στρατηγική εστιάζει στη συνδυασμένη ενίσχυση πόρων και ανθρώπων, ώστε το ΕΣΥ να γίνει πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό και πιο ανθρώπινο.
Το “Αττικόν” γίνεται το σύμβολο αυτής της μεταμόρφωσης. Με μετρήσιμα αποτελέσματα και ουσιαστικές παρεμβάσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνουν ότι η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ δεν είναι πλέον σύνθημα — είναι πράξη.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας