Πολιτική

Άδωνις: 92 γιατροί, σύγχρονα μηχανήματα και τηλεϊατρική – η Χίος αλλάζει επίπεδο! [vid]

Άδωνις: 92 γιατροί, σύγχρονα μηχανήματα και τηλεϊατρική – η Χίος αλλάζει επίπεδο! [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi--politis chios//Άδωνις: 92 γιατροί, σύγχρονα μηχανήματα και τηλεϊατρική – η Χίος αλλάζει επίπεδο! [vid]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το Σκυλίτσειο δείχνει τον δρόμο! Η Χίος πρωταθλήτρια Υγείας στο Αιγαίο – «Σε 20 λεπτά διάγνωση στη Χίο – έτσι χτίζουμε σύγχρονο ΕΣΥ!»

Η Χίος μετατρέπεται σε πρότυπο νησιωτικής υγειονομικής ανάπτυξης, με το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο να αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Αιγαίο. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στο νησί, παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία για τη στελέχωση και τη λειτουργία του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ότι η επένδυση στην περιφερειακή Υγεία αποδίδει καρπούς.

Τα στοιχεία της προόδου

Η πρόοδος του Σκυλιτσείου αποτυπώνεται καθαρά στους αριθμούς:

  • Γιατροί: από 67 το 2019 σε 92 σήμερα.
  • Νοσηλευτές: από 161 σε 186.
  • Επιστημονικό προσωπικό: από 48 σε 60.
  • Σύνολο προσωπικού: από 382 σε 421 εργαζόμενους.
  • Απεικονιστικά μηχανήματα: +32,2%.
  • Τακτικά χειρουργεία: +5,6%.
  • Νοσηλείες: +3,9% το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η αύξηση αυτή δείχνει, όπως τόνισε ο Υπουργός, «συνεχή και στοχευμένη δουλειά για να ανέβει η ποιότητα υπηρεσιών στο νησί».

Δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

«Το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου είναι πλέον σημείο αναφοράς για τα νησιά του Αιγαίου», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «η αύξηση του προσωπικού και η αναβάθμιση των υποδομών είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και σωστού σχεδιασμού».

Αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής, ο Υπουργός πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ακτινολόγοι, δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να περιμένουν. Με την εξ αποστάσεως διάγνωση, σε 20 λεπτά έχεις αποτέλεσμα, χωρίς κόστος για τον ασθενή».

Και συνέχισε: «Έχουμε ήδη θεσμοθετήσει συμβάσεις για τηλεϊατρική – έτσι φτιάχνουμε ένα πραγματικά σύγχρονο ΕΣΥ».

 Η Χίος γίνεται κέντρο υγείας για το Αιγαίο

Η εικόνα του νοσοκομείου έχει αλλάξει ριζικά. Με πλήρως λειτουργικά τμήματα Ορθοπεδικής, Χειρουργικής και Καρδιολογικής, το Σκυλίτσειο δέχεται πλέον ασθενείς από γειτονικά νησιά, προσφέροντας υπηρεσίες που ξεπερνούν τα τοπικά όρια.

«Η Χίος σήμερα δεν στέλνει περιστατικά αλλού – τα δέχεται», υπογράμμισε ο Υπουργός, δείχνοντας ότι η νησιωτική Υγεία μπορεί να σταθεί ισότιμα με τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Εξοπλισμός και ψηφιακή αναβάθμιση

Το νοσοκομείο διαθέτει πλέον σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, ενώ η νέα σύμβαση με ιδιωτικό απεικονιστικό κέντρο καλύπτει τυχόν ανάγκες σε περιόδους αυξημένου φόρτου. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει πλήρη ψηφιοποίηση του εξοπλισμού και αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων, ώστε η Χίος να συνεχίσει να βρίσκεται στην αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας.

«Δεν θα περιμένω άλλο να κλείσω μηχανήματα – δίνουμε λύσεις άμεσα, με ψηφιακή καινοτομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

 Το αποτύπωμα του Άδωνι στη νησιωτική Υγεία

Η περίπτωση της Χίου αποδεικνύει ότι το όραμα του Άδωνι Γεωργιάδη για ένα λειτουργικό, σύγχρονο και αποκεντρωμένο ΕΣΥ αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η στρατηγική του συνδυάζει νέες προσλήψειςτεχνολογική πρόοδο και ευελιξία στη διοίκηση, κάνοντας πράξη αυτό που χρόνια έμενε ζητούμενο: ισότιμη υγειονομική κάλυψη για κάθε πολίτη, σε κάθε νησί.

Η Χίος έγινε το ζωντανό παράδειγμα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει Υγεία πρώτης γραμμής — ακόμα και στην άκρη του Αιγαίου.

Πηγή: pagenews.gr

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο