Ναυτιλία

Σουέζ: Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια πλοία CMA CGM πέρασαν τη Διώρυγα – Σημάδι χαλάρωσης των εντάσεων

Σουέζ: Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια πλοία CMA CGM πέρασαν τη Διώρυγα – Σημάδι χαλάρωσης των εντάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η CMA CGM σπάει το «πάγο» – Δύο πλοία διέσχισαν τη διώρυγα

Δύο πλοία της CMA CGM, της τρίτης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2025, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης της Διώρυγας. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια που πλοία της γαλλικής εταιρείας χρησιμοποιούν αυτή τη συντομότερη διαδρομή μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Το CMA CGM Jacques Saade (από το Μαρόκο προς τη Μαλαισία) πέρασε από βορρά προς νότο, ενώ το CMA CGM Adonis διέσχισε τη διώρυγα από νότο προς βορρά. Τα δύο πλοία εκτελούν δρομολόγια Ασία – Ευρώπη και Ασία – Μεσόγειος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η CMA CGM είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα χρησιμοποιεί τη Διώρυγα μόνο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας. Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφές μήνυμα ότι οι εντάσεις στην περιοχή χαλαρώνουν, μετά την εύθραυστη εκεχειρία στη Γάζα που ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2025.

Οι Χούθι και η διαταραχή του εμπορίου – Δύο χρόνια ανακατεύθυνσης

Από τον Νοέμβριο του 2023, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης – με στήριξη από το Ιράν – ξεκίνησαν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Bab el-Mandeb, δηλώνοντας ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Οι επιθέσεις ανάγκασαν τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να αλλάξουν πορεία, ακολουθώντας τη μακρύτερη διαδρομή γύρω από το ακρωτήριο της Αφρικής (Cape of Good Hope). Αυτή η ανακατεύθυνση αύξησε τον χρόνο ταξιδιού κατά 10-14 ημέρες, το κόστος καυσίμων και τις τιμές των μεταφορών.

Η Διώρυγα του Σουέζ – που συντομεύει τη διαδρομή Ασία-Ευρώπη κατά χιλιάδες ναυτικά μίλια – αποτελεί κρίσιμη πηγή ξένου συναλλάγματος για την Αίγυπτο. Οι επιθέσεις των Χούθι προκάλεσαν δραματική πτώση των διελεύσεων, με αποτέλεσμα η Αρχή της Διώρυγας να δει τα έσοδά της να μειώνονται σημαντικά.

Η Maersk και η σταδιακή επαναφορά – «Σταδιακή προσέγγιση»

Η CMA CGM δεν είναι η μόνη που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, η Maersk ανακοίνωσε ότι ένα από τα πλοία της διέσχισε την Ερυθρά Θάλασσα και το στενό Bab el-Mandeb για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Η δανική εταιρεία τόνισε ότι δεν έχει ακόμα συγκεκριμένα σχέδια για πλήρη επαναλειτουργία της διαδρομής, αλλά θα ακολουθήσει σταδιακή προσέγγιση για την ασφαλή επανέναρξη της ναυσιπλοΐας.

Η CMA CGM έχει ήδη ανακοινώσει ότι από τον Ιανουάριο 2026 θα χρησιμοποιεί τη Διώρυγα για την υπηρεσία INDAMEX (Ινδία – ΗΠΑ), δείχνοντας ότι οι εταιρείες αρχίζουν να εμπιστεύονται ξανά τη συντομότερη διαδρομή.

Εκεχειρία στη Γάζα και μείωση των επιθέσεων – Οι Χούθι σιωπούν

Από την έναρξη της εύθραυστης εκεχειρίας στη Γάζα στις 10 Οκτωβρίου 2025, δεν έχουν αναφερθεί νέες επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τις ναυτιλιακές εταιρείες να επανεξετάσουν τη χρήση της Διώρυγας του Σουέζ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετικό μήνυμα για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς η επιστροφή στη Διώρυγα μειώνει τα κόστη μεταφοράς, τις καθυστερήσεις και την πίεση στις τιμές των αγαθών. Ωστόσο, οι εταιρείες παραμένουν επιφυλακτικές, τονίζοντας ότι η ασφάλεια παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν – Επιστροφή στην κανονικότητα;

Η διέλευση των δύο πλοίων CMA CGM και της Maersk αποτελεί πρώτο δείγμα ότι οι εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα χαλαρώνουν. Αν η εκεχειρία στη Γάζα διατηρηθεί και οι Χούθι συνεχίσουν να απέχουν από επιθέσεις, η Διώρυγα του Σουέζ μπορεί σύντομα να δει μαζική επιστροφή πλοίων – προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας και της Αιγύπτου.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments