Αθλητισμός

Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι είναι must-win – Θέλουμε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague»

Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι είναι must-win – Θέλουμε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι είναι must-win – Θέλουμε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague»

Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR μίλησε πριν την αναχώρηση για το Μόναχο και το κρίσιμο ματς με την Μπάγερν – Έμφαση στην άμυνα, προειδοποίηση για τον Ομπστ και ανάλυση των σκαμπανεβασμάτων της ομάδας

Ο Εργκίν Αταμάν δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας ενόψει του αγώνα της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, 20:30, Novasports Prime, live Match Center στο SPORT24). Κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού AKTOR από την Αθήνα, ο Τούρκος προπονητής τόνισε ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι πλέον «εύκολο» και ότι η ομάδα του στοχεύει στην καλύτερη δυνατή θέση στην κανονική περίοδο, ώστε να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Η Μπάγερν ως «πολύ επικίνδυνη» – Ο Ομπστ και ο Πέσιτς στο επίκεντρο

Ο Αταμάν ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναλύοντας τον αντίπαλο με μεγάλη προσοχή. «Η Μπάγερν έχει πολύ έμπειρο ρόστερ και φυσικά ο κόουτς Πέσιτς είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Ξέρει πώς να καθοδηγήσει την ομάδα. Αρχίζουν να παίζουν πολύ καλύτερα τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Νικ Ομπστ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ειδικά στα εντός έδρας ματς. «Ο Ομπστ είναι σε καλή φόρμα, στα τελευταία παιχνίδια ειδικά εντός έδρας έχει κάνει σπουδαία ματς. Στα τελευταία δύο εντός έδρας ματς σκόραραν 96 και 98 πόντους. Πολύ επικίνδυνη ομάδα», τόνισε ο Αταμάν, προσθέτοντας ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει σίγουρα να παίξει καλή άμυνα και να ελέγξει τους αιφνιδιασμούς των Βαυαρών.

Η Μπάγερν, όπως εξήγησε, παίζει run and gun στυλ, με γρήγορα σουτ από νωρίς στις επιθέσεις, κάτι που απαιτεί από τους «πράσινους» υψηλή συγκέντρωση και ταχύτητα επιστροφής στην άμυνα. Η προειδοποίηση είναι σαφής: η Βαυαρία δεν είναι πλέον η ομάδα που «πέφτει» εύκολα – έχει βρει ρυθμό και αποτελεί πραγματική απειλή.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

«Κάθε παιχνίδι must-win» – Ο στόχος της καλύτερης θέσης

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν must-win παιχνίδια από εδώ και πέρα, η απάντηση του Αταμάν ήταν κατηγορηματική: «Όχι. Κάθε παιχνίδι είναι must-win γιατί θέλουμε να κλείσουμε την κανονική διάρκεια στην καλύτερη θέση».

Ο Τούρκος τεχνικός θυμήθηκε παλαιότερες σεζόν της EuroLeague, όπου ομάδες –και η δική του– κέρδιζαν δύσκολα ματς αλλά έχαναν εύκολα, με αποτέλεσμα να πληρώνουν στο τέλος. «Σε αυτή τη EuroLeague κάποιες φορές στο παρελθόν νικήσαμε μερικά μεγάλα παιχνίδια, που ήταν δύσκολα, αλλά χάσαμε μερικά εύκολα παιχνίδια. Στο τέλος θα είναι σημαντικό για τη βαθμολογία να βρούμε καλή θέση, αλλά σίγουρα όσο πιο πολλά παιχνίδια κερδίζεις είναι καλό».

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: όσο υψηλότερα τόσο καλύτερα, ώστε να αποφευχθούν δυσκολίες στα πλέι οφ και να εξασφαλιστεί πλεονέκτημα έδρας σε όσο το δυνατόν περισσότερες σειρές.

Η απογοήτευση από το Περιστέρι – Σκαμπανεβάσματα και διαχείριση ενέργειας

Ο Αταμάν δεν απέφυγε να σχολιάσει και την πρόσφατη ήττα από το Περιστέρι στο πρωτάθλημα, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την έλλειψη ενέργειας. «Δείξαμε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στο Μιλάνο παίξαμε απαίσια και χάσαμε, μετά από δύο ημέρες απέναντι στην Μπολόνια ίσως παίξαμε την καλύτερη άμυνα της χρονιάς. Παίξαμε με σπουδαία ενέργεια, σπουδαία άμυνα και πήραμε πολύ καλή νίκη».

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό-σωματικό. «Αμέσως μετά τη διαβολοβδομάδα, δεν είναι εύκολο να βρεις κίνητρο. Δεν είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, είμαστε στο δεύτερο μέρος της σεζόν, που είναι κρίσιμο και δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές προπονήσεις, επειδή είναι πολλά τα παιχνίδια».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάλυσή του για την ενέργεια των παικτών: «Όλα τα παιχνίδια, ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να τα θεωρούμε ως δυνατές προπονήσεις επίσης. Πρέπει να τα κερδίσουμε, αλλά είναι επίσης δυνατή προπόνηση. Νιώθω ότι την Κυριακή απέναντι στο Περιστέρι δεν ξοδέψαμε καλή ενέργεια, οπότε γι’ αυτό τη Δευτέρα κάναμε προπόνηση. Αν παίζεις με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, μετά χρειάζεσαι ξεκούραση, αλλά όταν δεν βάζεις ενέργεια, νομίζω ότι οι παίκτες προφύλαξαν ενέργεια για την προπόνηση».

Η φιλοσοφία του Αταμάν είναι ξεκάθαρη: η ποιότητα της προπόνησης και η πνευματική-σωματική κατάσταση μετράνε περισσότερο από την ποσότητα. Οι παίκτες πρέπει να βγάζουν ένταση σε κάθε ματς – είτε είναι EuroLeague είτε ελληνικό πρωτάθλημα – ώστε να μην «κρατάνε» δυνάμεις και να μην χάνουν το ρυθμό.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Το μήνυμα πριν το Μόναχο

Με την αποστολή να αναχωρεί για τη Γερμανία, ο Αταμάν έστειλε σαφές μήνυμα: δεν υπάρχουν εύκολα ματς, η Μπάγερν είναι πολύ επικίνδυνη και ο Παναθηναϊκός οφείλει να παίξει σκληρή άμυνα, να ελέγξει τον ρυθμό και να μην αφήσει χώρους για run and gun. Η ομάδα μπαίνει σε καθοριστική φάση της σεζόν και κάθε νίκη μετράει διπλά – τόσο για τη βαθμολογία όσο και για την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments