Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μεντιλίμπαρ για τον «τελικό» με Άγιαξ – Ελ Κααμπί ή Ταρέμι στην κορυφή

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μεντιλίμπαρ για τον «τελικό» με Άγιαξ – Ελ Κααμπί ή Ταρέμι στην κορυφή

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μεντιλίμπαρ για τον «τελικό» με Άγιαξ – Ελ Κααμπί ή Ταρέμι στην κορυφή

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Με φρέσκους βασικούς μετά την ανάσα κόντρα στον Βόλο, ο Βάσκος τεχνικός ετοιμάζει το σχήμα που έδειξε κόντρα στη Λεβερκούζεν – Το ματς-κλειδί για τα playoffs του Champions League (Τετάρτη 28/1, 22:00, Άμστερνταμ, MEGA, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24)

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον όλο το βλέμμα του στραμμένο στο μεγάλο ραντεβού με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ (Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, 22:00), σε ένα ματς που θα κρίνει την πρόκριση στα playoffs του Champions League. Μετά την άνετη νίκη επί του Βόλου, όπου οι περισσότεροι βασικοί πήραν ανάσες, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει στη διάθεσή του φρέσκους παίκτες και περισσότερες επιλογές, ενώ κρατάει ως βάση το σχήμα που λειτούργησε κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια και θέλει να διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία: πίεση ψηλά, γρήγορες μεταβάσεις και εκμετάλλευση της ταχύτητας στα πλάγια. Οι Ελ Κααμπί και Ποντένσε είναι πλέον πιο έτοιμοι αγωνιστικά, ενώ ο Ταρέμι προφυλάχθηκε πλήρως κόντρα στον Βόλο και αναμένεται να διεκδικήσει θέση στην κορυφή.

Η πιθανή ενδεκάδα – Βάση Λεβερκούζεν με μικροπροσαρμογές

Ο Μεντιλίμπαρ αναμένεται να πορευτεί με το εξής σχήμα:

  • Τερματοφύλακας: Τζολάκης (αναμενόμενος)
  • Άμυνα: Κοστίνια δεξιά, Ορτέγκα αριστερά, Ρέτσος και Πιρόλα στα στόπερ (ο Πιρόλα έχει μικρές ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά υπολογίζεται)
  • Μεσαία γραμμή: Έσε και Μουζακίτης (δίδυμο χαφ με αμυντική κάλυψη)
  • Πλάγια επίθεσης: Ρόντινεϊ δεξιά, Μαρτίνς αριστερά (ή Ποντένσε αν είναι 100% έτοιμος)
  • Δεκάρι: Τσικίνιο (σχεδόν σίγουρος)
  • Κορυφή: Ελ Κααμπί (προβάδισμα λόγω ρυθμού) ή Ταρέμι (αν ο Μαροκινός δεν αντέξει 90λεπτο, ο Ιρανός μπαίνει για να «σκοτώσει» στο φινάλε)

Εάν επιλεγεί ο Ελ Κααμπί στην κορυφή, ο Ταρέμι μπορεί να μπει ως αλλαγή ή να παίξει πίσω του ως «δεύτερος επιθετικός» – με τον Τσικίνιο να μετατοπίζεται στα πλάγια ή να μένει στον πάγκο. Αν προτιμηθεί ο Ποντένσε στα πλάγια, τότε είτε ο Κοστίνια είτε ο Ρόντινεϊ θα μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας, με περισσότερες πιθανότητες ο δεύτερος.

Οι προτεραιότητες του Μεντιλίμπαρ

  • Φρεσκάδα και ένταση: Με τους βασικούς να έχουν ξεκουραστεί, ο Βάσκος θέλει υψηλή πίεση από το πρώτο λεπτό.
  • Αμυντική σταθερότητα: Ο Ρέτσος – Πιρόλα θεωρούνται το πιο αξιόπιστο δίδυμο, ενώ η παρουσία του Έσε βοηθάει στο να «καθαρίζει» η μεσαία γραμμή.
  • Εκμετάλλευση ταχύτητας: Ρόντινεϊ και Μαρτίνς (ή Ποντένσε) στα πλάγια για να τραβήξουν την άμυνα του Άγιαξ και να ανοίξουν χώρους για Τσικίνιο και Ελ Κααμπί/Ταρέμι.

Το ματς στο Άμστερνταμ είναι πραγματικός «τελικός» – ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τα playoffs του Champions League. Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει, αρκεί να μπει όπως κόντρα στη Λεβερκούζεν: με ένταση, πίστη και χωρίς εκνευρισμό.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Πολιτικός Ρεπόρτερ
Κάλυψη πολιτικών εξελίξεων και breaking news. Δημοσιογράφος πολιτικού ρεπορτάζ με εμπειρία σε ελεύθερη επικαιρότητα και ανάλυση πολιτικών γεγονότων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο