Πολιτική

Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση, μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού

Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση, μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση, μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων και ζήτησε ουσιαστικό διάλογο.

«Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τις εργασίες του 12ου επιστημονικού συνεδρίου των Ελλήνων Δημοσιολόγων, που διεξάγεται στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής

Ειδικότερα, ο Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε, ότι «η επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση, αποτελεί μεγάλη θεσμική πρόκληση για το πολιτικό μας σύστημα και μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού» και προσέθεσε: «Πιστεύω, ότι αυτή η ευκαιρία, δεν πρέπει να πάει χαμένη στο βωμό στενών πολιτικών και κομματικών προσεγγίσεων και επιδιώξεων. Όλοι βλέπουμε, ότι τρέχουν τεκτονικές εξελίξεις σε παγκόσμιο γεωπολιτικό επίπεδο και ταυτόχρονα καθοριστικές αλλαγές διαμόρφωσης στην ταυτότητα των δυτικών δημοκρατιών».

Σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε: «Το Δημόσιο Δίκαιο όπως το ξέραμε, αμφισβητείται και είμαστε υποχρεωμένοι να ξανασκεφτούμε το πεδίο εφαρμογής του, που είναι τα πολιτικά συστήματα, γενικά και ειδικά στην χώρα μας. Το Σύνταγμα και η εκάστοτε αναθεώρηση του είναι ο κατ’ εξοχήν δρόμος και τρόπος δημοκρατικής αναβάθμισης και βελτίωσής του πολιτικού συστήματος».

«Ρυθμίσεις στις σχέσεις των τριών εξουσιών, η διαφάνεια, η συμμετοχή και ο έλεγχος του πολίτη, η λογοδοσία, η ισοτιμία πολιτικού και πολίτη πρέπει να τεθούν σ’ ένα ουσιαστικό διάλογο και να επαναθεσμιστούν με γνώμονα την ανανέωση και τον βαθύτερο εκδημοκρατισμό της ελληνικής πολιτείας», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.