Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος Ανατολική Μεσόγειος: «Ανησυχώ για την ένταση»

Πάπας Φραγκίσκος Ανατολική Μεσόγειος: «Ανησυχώ για την ένταση»
Πάπας Φραγκίσκος Ανατολική Μεσόγειος: Ανάρτηση για τη «θερμή» κατάσταση στην περιοχή έκανε ο Ποντίφικας.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει φτάσει να ανησυχεί τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο Ποντίφικας με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι παρακολουθεί με ανησυχία ό, τι συμβαίνει και απευθύνει έκκληση για διάλογο. Να σημειώσουμε ότι στην ανάρτησή του δεν κάνει συγκεκριμένα αναφορά σε κάποια χώρα, παραδείγματος χάριν σε Ελλάδα ή Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε: «Παρακολουθώ με ανησυχία την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο και απευθύνω έκκληση για δημιουργικό διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών που απειλούν την ειρήνη και τους λαούς της περιοχής».

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Μήνυμα στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει από την Τουρκία μία ειρηνική λύση στις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας ανησυχούν την Επιτροπή.

Ακόμη, ο Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν.

«Στην προκειμένη περίπτωση ο βασικός λόγος της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να ενημερώσει για το αποτέλεσμα και τις συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Πίτερ Στάνο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε τόσο δημόσια, μέσα από τα μηνύματα από το Γκίμνιχ και εν συνεχεία απευθείας και προσωπικά από τον Ύπατο Εκπρόσωπο, για τις προσδοκίες της ΕΕ από την Τουρκία για να βρεθεί λύση, ειρηνική και ήρεμη στις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης ενημερώθηκε για το πώς η ΕΕ βλέπει το δρόμο προς την αποκλιμάκωση, καθώς και τα μέτρα που η ΕΕ είναι έτοιμη να πάρει – και ήδη λαμβάνει – για να αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά η οποία είναι, όπως ξεκάθαρα δήλωσαν οι υπουργοί, πηγή ανησυχίας για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments