Πολιτισμός

Φεστιβάλ Καννών 2019: Αρκετές νέες ταινίες στο πρόγραμμα της Weird Wave

Φεστιβάλ Καννών 2019: Αρκετές νέες ταινίες στο πρόγραμμα της Weird Wave
Το Φεστιβάλ Καννών 2019 έριξε αυλαία και η κινηματογραφική εταιρεία διανομής WEIRD WAVE ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, το οποίο θα περιλαμβάνει επτά ταινίες που έκαναν αίσθηση.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών 2019 μόλις έριξε αυλαία και η κινηματογραφική εταιρεία διανομής WEIRD WAVE είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν περιλαμβάνονται επτά ταινίες που έκαναν αίσθηση στην προβολή τους.

Συγκεκριμένα, την επόμενη σεζόν, ο κατάλογος της WEIRD WAVE περιλαμβάνει:

Τη βραβευμένη με το βραβείο διανομής Gan Foundation ταινία επιστημονικής φαντασίας VIVARIUM του Αμερικανού Λόρκαν Φίνεγκαν που ενθουσίασε κατά την προβολή της στην Εβδομάδα Κριτικής. Ο Τζέσι Άιζενμπεργκ και η Ίμογκεν Πουτς είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ψάχνοντας σπίτι, καταλήγουν όμηροι σε μια γειτονιά λαβύρινθο.

Επίσης, από την Εβδομάδα Κριτικής, την σκοτεινή, αλλά με αρκετές δόσεις σκανδιναβικού χιούμορ ταινία A WHITE WHITE DAY του Ισλανδού Χλινούρ Πάλμασον (Winter Brothers), για τη διαχείριση της θλίψης και της απώλειας, με τον πρωταγωνιστή Ίνγκβαρ Ε. Σιγκούροσον να κερδίζει το βραβείο ερμηνείας του Ιδρύματος Λουί Ρέντερερ.

Aπό το Διαγωνιστικό Τμήμα, την τολμηρά ποιητική ταινία MEKTOUB, MY LOVE: INTERMEZZO του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Αμπντελατίφ Κεσίς, το δεύτερο μέρος του opus του Mektoub, My Love: Canto Uno, πάνω στη νεανική σεξουαλικότητα, που είχε προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα.

Από τις Επίσημες Προβολές, την ταινία – ντοκουμέντο για τον DIEGO MARADONA του Άσιφ Καπάντια, καταξιωμένου για τον τρόπο απόδοσης των πορτρέτων δύο αμφιλεγόμενων ηρώων της εποχής μας (Amy, Senna) και ήδη και βραβευμένου με βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Ο γνωστός δημιουργός παρακολουθεί τον θρύλο της μπάλας τόσο στην εκτόξευσή του στην κορυφή όσο και στην πτώση του.

Την ταινία ADAM της Μαριάμ Τουζανί, που αφηγείται την όμορφη ιστορία μεταμόρφωσης της ζωής δύο γυναικών που προκύπτει αβίαστα έπειτα από τη γνωριμία τους. Η ταινία προβλήθηκε στην ενότητα Ένα Κάποιο Βλέμμα και οι ερμηνείες των δύο γυναικών «γεννούν» μια ανθρώπινη ιστορία-διαμάντι.

Από το 15νθήμερο Σκηνοθετών, την τρυφερή ιστορία αγάπης AND THEN WE DANCED του Λεβάν Ακίν όπου, με φόντο μια σχολή παραδοσιακών γεωργιανών χορών, σε μια βαθιά συντηρητική κοινωνία, ξετυλίγεται μια τρυφερή ιστορία αγάπης.

Επίσης, από το 15νθήμερο Σκηνοθετών, την καλλιτεχνική ταινία ZOMBI CHILD του Μπερτράν Μπονελό, σκηνοθέτη των ταινιών House of Tolerance και Nocturama, που πραγματεύεται το τραύμα της αποικιοκρατίας, ανάμεσα στον πάνω και στον κάτω κόσμο, αλλά και την τραγική ιστορία της Αϊτής, γνωστής για τις τελετές βουντού

Επτά ξεχωριστές ταινίες, επτά προτάσεις κινηματογραφικής εξόδου για τους φίλους του σινεμά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments