Ελλάδα

Πλοία δρομολόγια άνεμοι: Ποια δεν εκτελούνται λόγω της κακοκαιρίας

Πλοία δρομολόγια άνεμοι: Ποια δεν εκτελούνται λόγω της κακοκαιρίας
Πλοία δρομολόγια άνεμοι: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πλοία δρομολόγια άνεμοι: Η κακοκαιρία που σαρώνει την χώρα έχει δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθώς σε πολλές θαλάσσιες περιοχές οι ισχυροί άνεμοι ξεπερνούν τα οχτώ με εννιά μποφόρ καθηλώνοντας δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» στις 14:55 το μεσημέρι για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κατά την κρίση του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πάχη Μεγάρων – Σαλαμίνα, Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνος, Κυλλήνη – Ζάκυνθος και Κυλλήνη – Κεφαλλονιά. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις σε Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, σε κάποιες περιοχές του Ωραιοκάστρου, αλλά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα. Ειδικότερα, οι έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται σε Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, σε κάποιες περιοχές του Ωραιοκάστρου, αλλά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών. Για το λόγο αυτό οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απολύτως απαραίτητες, ενώ συνίσταται και προσοχή στους οδηγούς. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Ιερισσού στη Χαλκιδική, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς Αρναίας – Στανού και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Επίσης, εντός του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη, στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3 – 5» Πηγάδια. Τέλος, στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η μεταβολή του καιρού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από σήμερα, με τον υδράργυρο να υποχωρεί έως και κατά 15 βαθμούς. Στην πρόγνωσή της για τον σημερινό καιρό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνει ότι σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Η αλλαγή του καιρού θα φέρει, σήμερα, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και, βαθμιαία έως τη νύχτα, σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments