Οικονομία

Γαλαξίας: Το Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ

Γαλαξίας: Το Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ
Ο Γαλαξίας είναι από τα λίγα Ελληνικά σούπερ μάρκετ που έμεινε όρθιο στα χρόνια της κρίσης και συνεχίζει με σταθερά βήματα για ένα λαμπρό μέλλον.

Στα χρόνια της κρίσης αρκετές Ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν κατάφεραν να βγουν αλώβητες. Ωστόσο ο Γαλαξίας δεν είναι μέσα σε αυτές. Αντίθετα κατάφερε να μείνει όρθιος και πατάει γερά στα πόδια του. Λένε ότι την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Πέντε φίλοι που δούλευαν ως υπάλληλοι σε διάφορες εταιρίες πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν κάτι δικό τους και να γράψουν ιστορία.

Η απόφαση ήταν να δημιουργήσουν το πρώτο κατάστημα και τη δική τους εταιρία. Αυτή πήρε την ονομασία “ΠΕΝΤΕ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης” το μακρινό 1971. Ο τίτλος της εταιρίας είναι αναφορά στους πέντε φίλους που έβαλαν τις οικονομίες τους σε ένα μεγάλο όνειρο. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στα Κάτω Πατήσια. Εκεί ξεκίνησε η ιστορία και σήμερα η εταιρία έχει περισσότερα από 160 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ο Γαλαξίας δεν ήταν πάντα ένα σούπερ μάρκετ που κάποιος μπορεί να βρει τα πάντα. Ξεκίνησε την πορεία του από ένα μικρό κατάστημα με απορρυπαντικά και καλλυντικά, μόλις 60 τ.μ.

Η δομική σύσταση της επιχείρησης άλλαξε το 1982 και η Ε.Π.Ε. μετεξελίχθηκε σε ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο την ανάπτυξη και τη λειτουργία σούπερ μάρκετ. Ταυτόχρονα συμμετείχαν νέα πρόσωπα στη μετοχική της σύνθεση, ενώ το ρευστό που εισέρευσε στην επιχείρηση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ευνόησε την ταχεία ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της Γαλαξίας.

Ο Γαλαξίας δίπλα στον άνθρωπο

Οι πέντε αυτοί αρχικοί μέτοχοι της εταιρίας εργάστηκαν εντατικά και αμισθί, και πλαισιώθηκαν και από άλλους αξιόλογους συνεργάτες, για να φτάσει ο Γαλαξίας να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, η εταιρεία πρωτοστάτησε για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα και έκανε μετόχους τους υπαλλήλους της! Όσοι υπέδειξαν ζήλο και εργατικότητα βρέθηκαν, από το 1982 και μετά, στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, βλέποντας τα εισοδήματά τους από τα κέρδη, να αυξάνουν. Στην ιστορία της εταιρείας, από το 1971 μέχρι σήμερα, δηλαδή 45 χρόνια, οι μέτοχοι του Γαλαξία ξεπερνούν τους 197, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στην εταιρεία. Όλοι οι μέτοχοι που εντάχθηκαν στην εταιρεία εργάστηκαν με την ίδια συνέπεια και συνέχεια και εξακολουθούν να το κάνουν

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του ο Γαλαξίας βρίσκεται στο πλευρό του κόσμου. Ο Γαλαξίας πάντα στήριζε και εξακολουθεί να στηρίζει τους εργαζομένους του. Στην εποχή, μάλιστα, της κρίσης, με όλα τα συνεπακόλουθά της, η εταιρεία εξακολουθεί να λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για τη μισθοδοσία των 3.800 υπαλλήλων της, πλήρους και μερικής απασχόλησης, και όλες τις υποχρεώσεις που ο Νόμος ορίζει.

Εκτός από τους εργαζόμενους του, ο Γαλαξίας έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι δίπλα σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, επιδεικνύοντας ευαισθησία και συμμετέχοντας, κατά το δυνατόν, σε φιλανθρωπικά έργα και εκδηλώσεις. Την ίδια ώρα έχει έντονη περιβαλλοντολογική δράση καθώς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συμμετέχει σε αναδασώσεις και άλλες περιβαλλοντικού χαρακτήρα δράσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments