Διεθνή

Κογκρέσο: Εγκρίθηκε βοήθεια ύψους 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Κογκρέσο: Εγκρίθηκε βοήθεια ύψους 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Δεκαεπτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ, σε μια αναπάντεχη αλλαγή, αφού την Τετάρτη μπλόκαραν το ευρύτερο νομοσχέδιο που αφορούσε και την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεκαεπτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ, σε μια αναπάντεχη αλλαγή, αφού την Τετάρτη μπλόκαραν το ευρύτερο νομοσχέδιο που αφορούσε και την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Στην έγκριση του νομοσχεδίου για βοήθεια ύψους 95,34 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν προχώρησε η αμερικανική Γερουσία με ψήφους 67-32.

Δεκαεπτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ, σε μια αναπάντεχη αλλαγή, αφού την Τετάρτη μπλόκαραν το ευρύτερο νομοσχέδιο που αφορούσε και την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Ένα νομοσχέδιο ύψους 95,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν προχώρησε στην αμερικανική Γερουσία την Πέμπτη, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν τη συμβιβαστική νομοθεσία που περιλάμβανε μια πολυπόθητη αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Οι γερουσιαστές υποστήριξαν μια διαδικαστική πρόταση με 67-32, υπερβαίνοντας το όριο των 60 ψήφων για την προώθηση του νομοσχεδίου. Δεκαεπτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ, σε μια αναπάντεχη αλλαγή, αφού την Τετάρτη μπλόκαραν το ευρύτερο νομοσχέδιο.

«Αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για την εθνική μας ασφάλεια, για την ασφάλεια των φίλων μας στην Ουκρανία, στο Ισραήλ, για την ανθρωπιστική βοήθεια προς αθώους πολίτες στη Γάζα και για την Ταϊβάν», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ στη Γερουσία μετά την ψηφοφορία.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση σχετικά με το πότε η αίθουσα των 100 μελών θα εξετάσει την τελική έγκριση, καθώς ορισμένοι γερουσιαστές δήλωσαν ότι αναμένουν να παραμείνουν σε συνεδρίαση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αν χρειαστεί.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το νομοσχέδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά», δήλωσε ο Σούμερ.

Το νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας στον τομέα της ασφάλειας περιλαμβάνει 61 δισ.δολάρια για την Ουκρανία, η οποία μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής, 14 δισ. δολάρια για το Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της Χαμάς και 4,83 δισ. δολάρια για την υποστήριξη των εταίρων στον Ινδο-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, και την αποτροπή της επιθετικότητας της Κίνας.

Επίσης, θα παράσχει 9,15 δισ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, την Ουκρανία και άλλους πληθυσμούς σε ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments