Διεθνή

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, τον Νοέμβριο

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, τον Νοέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, τον Νοέμβριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Όταν αυτό συμβεί, οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν δραστικά», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στο Δουβλίνο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψή του στο Δουβλίνο, αναφέρθηκε τόσο στην πορεία του πολέμου με το Ιράν όσο και στο ζήτημα της ιρλανδικής ενοποίησης, μετά τις συναντήσεις του με την πρόεδρο της Ιρλανδίας, Κάθριν Κόνολι, και τον πρωθυπουργό της χώρας, Μιχόλ Μάρτιν.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, τον Νοέμβριο, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν δραστικά μετά το τέλος της σύγκρουσης.

«Νομίζω πολύ σύντομα. Νομίζω ότι είναι πιθανό αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές. Προσπαθούν να αντισταθούν όσο μπορούν προκειμένου να καταστήσουν πολύπλοκες τις εκλογές, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος το έχει καταλάβει», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

«Όταν αυτό συμβεί, οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν δραστικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο ένωσης της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία που τελεί υπό βρετανική διοίκηση, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να δει να πραγματοποιείται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Λοιπόν δεν θέλω να προκαλέσω προβλήματα, αλλά θα σας πω ότι θα λάτρευα να τη δω ενωμένη», δήλωσε ο Τραμπ μετά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μιχόλ Μάρτιν.

«Όπως το βλέπω εγώ θα συμβεί τελικά… Νομίζω ότι θα είναι μία φανταστική εξέλιξη», ανέφερε, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «Τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει κάτι να πει γι’ αυτό…, αλλά νομίζω ότι θα ήταν κάτι σπουδαίο».

Η επίσκεψη του Τραμπ στην Ιρλανδία πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ουάσινγκτον έχει στραμμένη την προσοχή της στον πόλεμο με το Ιράν, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο οι Ρεπουμπλικανοί προετοιμάζονται για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με στόχο να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Latest News

28.10.2026 | 09:25

Χριστίνα Κοντοβά: Επέστρεψε με την κόρη της στην Ουγκάντα – «Μια χαρά αληθινή και βαθιά»

28.10.2026 | 09:15

28η Οκτωβρίου: Κλειστοί δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πού ακυρώνονται οι παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας

28.10.2026 | 09:10

Pizza Fan: Προφυλακιστέος ο Αντάρας – Με «βραχιολάκι» ο φερόμενος υπαρχηγός του κυκλώματος

28.10.2026 | 08:30

Μετρό: Κλείνει στις 8.00 σήμερα το πρωί ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»

28.10.2026 | 08:10

Πυρκαγιές: Λογαριασμός 6,41 εκατ. ευρώ στις ασφαλιστικές – Το βάρος στην Αττική

28.10.2026 | 07:50

Καιρός: «Red Code» σε Αττική και άλλες τέσσερις περιφέρειες – 28η Οκτωβρίου με καταιγίδες

28.10.2026 | 07:30

Οι επτά της Anthropic που γίνονται (πάρα πολύ) πλούσιοι

28.10.2026 | 07:00

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» βγαίνει στους δρόμους: Η παρέλαση-επίδειξη ισχύος στη Θεσσαλονίκη και τα νέα όπλα της Ελλάδας

28.10.2026 | 09:25

Χριστίνα Κοντοβά: Επέστρεψε με την κόρη της στην Ουγκάντα – «Μια χαρά αληθινή και βαθιά»

27.10.2026 | 21:19

Ιάσονας Μανδηλάς: Γάμος γεμάτος συγκίνηση με τον αγαπημένο του Ηρόδοτο – Οι φωτογραφίες που συγκίνησαν!

27.10.2026 | 21:14

Ιωάννα Τούνη: Δίνει «χρυσό» μισθό στη Θεσσαλονίκη – Ποιους ψάχνει και τι προσόντα ζητάει!

27.10.2026 | 21:01

ΣΟΚ για την Ελευθερία Ελευθερίου: «Άρπαξα τον σκύλο μου και έτρεξα έξω!» – Ο εφιάλτης με τον διαρρήκτη

27.10.2026 | 16:59

Μανίκας: Συγκλονίζει η μάχη της αδελφής του με τον καρκίνο – «Για εσένα θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα» [vid]

27.10.2026 | 16:22

Ραγδαία εξέλιξη στη δίκη Φιλιππίδη - Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό

27.10.2026 | 14:53

Μαζωνάκης: Στο φως για ΠΡΩΤΗ φορά η φωτογραφία! Όταν είχε αφήσει τα εγκόσμια για να υπηρετήσει τον Θεό

27.10.2026 | 14:11

«Πυρά» Λιάγκα κατά Κουτσελίνη: «Ήταν χυδαίο και ύπουλο!» – Η έκρηξη on air και η ατάκα που άναψε φωτιές!

28.10.2026 | 07:00

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» βγαίνει στους δρόμους: Η παρέλαση-επίδειξη ισχύος στη Θεσσαλονίκη και τα νέα όπλα της Ελλάδας

27.10.2026 | 17:55

Η Αίγυπτος βγάζει «κόκκινη κάρτα» στην Άγκυρα: Νομική αντεπίθεση για το Τουρκολιβυκό – Στο πλευρό της η Αθήνα

27.10.2026 | 17:24

Ρήγμα στην Ευρώπη για τον Πούτιν: Μυστική διπλωματία στον Βορρά, οργή στη Δανία και «όχι» της Μόσχας για το Ντονμπάς

27.10.2026 | 15:54

Πούτιν–Ιράν–Κατάρ: Παζάρι στη Μόσχα, φωτιά στα Ορμούζ – Η ενέργεια στο τραπέζι του πολέμου

27.10.2026 | 11:23

Το Πακιστάν ποντάρει στον Τραμπ: Η κάλπη της 3ης Νοεμβρίου δοκιμάζει τη «χρυσή σχέση»

27.10.2026 | 06:40

Ερντογάν: «Χωρίς νομική βάση οι αντιδράσεις της ΕΕ για το τουρκολυβικό μνημόνιο»

27.10.2026 | 01:17

Σαουδική Αραβία–Πακιστάν–Τουρκία: Αποστολή στο Ιράν για να φρενάρουν τη φωτιά του πολέμου

27.10.2026 | 00:51

Χαφτάρ ανάμεσα σε Κάιρο και Άγκυρα: Αιγυπτιακό «όχι» στο μνημόνιο, εμπλοκή στο λιβυκό παζάρι

Θρίλερ με Φλάβιο Μπολσονάρου: Έφυγε για ΗΠΑ μετά την ήττα – Ακυρώθηκαν τα διαβατήριά του

Το Reuters μεταδίδει ότι εγκατέλειψε τη Βραζιλία χωρίς να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, όπως είχε διατάξει το Ανώτατο Δικαστήριο. Άγνωστα η διαδρομή, η άφιξη και το ενδεχόμενο αιτήματος ασύλου.

Θρίλερ με Φλάβιο Μπολσονάρου: Έφυγε για ΗΠΑ μετά την ήττα – Ακυρώθηκαν τα διαβατήριά του

Ισραήλ: Πρώτος ο Νετανιάχου, μπροστά ο Άιζενκοτ – Οι 17–18 αραβικές έδρες κρίνουν το θρίλερ

Τα πρώτα exit polls δίνουν προβάδισμα στο Λικούντ ως κόμμα, αλλά περισσότερες έδρες στο μπλοκ της αντιπολίτευσης. Κανείς δεν φτάνει τις 61: οι αριθμοί, οι πιθανές συμμαχίες και η παγίδα της πρόωρης ανακήρυξης νικητή. w

Ισραήλ: Πρώτος ο Νετανιάχου, μπροστά ο Άιζενκοτ – Οι 17–18 αραβικές έδρες κρίνουν το θρίλερ

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπλόκο στο αίτημα Νετανιάχου – Καμία παράταση στις κάλπες

Η Εκλογική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα του Λικούντ και των συμμάχων του για ψηφοφορία μετά τις 22:00. Η υψηλή συμμετοχή ανεβάζει την αγωνία σε μια αναμέτρηση που θα κριθεί και στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπλόκο στο αίτημα Νετανιάχου – Καμία παράταση στις κάλπες

Λούλα ξανά στην εξουσία: Οργή στο στρατόπεδο Τραμπ – Η Βραζιλία ανοίγει νέο μέτωπο για τις ΗΠΑ

Η επανεκλογή του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι αμφισβητούν την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας. Η Ουάσιγκτον βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο δίλημμα: να παρέμβει πολιτικά υπέρ των καταγγελιών ή να προστατεύσει την εύθραυστη εμπορική προσέγγιση με τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Λούλα ξανά στην εξουσία: Οργή στο στρατόπεδο Τραμπ – Η Βραζιλία ανοίγει νέο μέτωπο για τις ΗΠΑ

Ρούμπιο «παγώνει» τη Ματσάδο: «Η δημοκρατία δεν έρχεται με διαδηλώσεις» – Το σχέδιο Τραμπ για τη Βενεζουέλα

Νέο πολιτικό ρήγμα στη Βενεζουέλα μετά την επιστροφή της Μαρία Κορίνα Ματσάδο στο Καράκας. Η Ουάσινγκτον επιδιώκει πρώτα αλλαγές στη Δικαιοσύνη, στην εκλογική αρχή και στους μηχανισμούς ασφαλείας, ενώ η αντιπολίτευση πιέζει για κάλπες το 2027. Στο παρασκήνιο βρίσκονται το πετρέλαιο, το χρέος των 300 δισ. δολαρίων και η δύσκολη σχέση της κυβέρνησης Τραμπ με την Ντέλσι Ροντρίγκες.

Ρούμπιο «παγώνει» τη Ματσάδο: «Η δημοκρατία δεν έρχεται με διαδηλώσεις» – Το σχέδιο Τραμπ για τη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: «Πόλεμος» για 400 ψήφους πριν από τις κάλπες – Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανοίγει μέτωπο στην Ουάσινγκτον

Μία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η κυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο νέας αντιπαράθεσης για την εκλογική διαδικασία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να μην καταμετρηθούν προσωρινά επιστολικές ψήφοι περισσότερων από 400 κατοίκων της πολιτείας Ουάσινγκτον, επικαλούμενο αμφιβολίες για την αμερικανική υπηκοότητά τους. Αντίστοιχη δικαστική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καλιφόρνια για περίπου 20.000 ψηφοφόρους.

ΗΠΑ: «Πόλεμος» για 400 ψήφους πριν από τις κάλπες – Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανοίγει μέτωπο στην Ουάσινγκτον

Τραμπ: Ο «βάλτος» που υποσχέθηκε να αδειάσει τον πνίγει – Το 88% ανησυχεί για τη διαφθορά

Οι Financial Times ανοίγουν τη συζήτηση για την πολιτική και οικονομική επιρροή γύρω από τον Λευκό Οίκο, μία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Η ακρίβεια, οι επιχειρηματικές συναλλαγές, τα κρυπτονομίσματα και οι καταγγελίες περί σύγκρουσης συμφερόντων διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό προεκλογικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση Τραμπ απορρίπτει τις κατηγορίες, αλλά οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ανησυχία ακόμη και μεταξύ Ρεπουμπλικανών.

Τραμπ: Ο «βάλτος» που υποσχέθηκε να αδειάσει τον πνίγει – Το 88% ανησυχεί για τη διαφθορά

Ο Πούτιν «σπάει τον πάγο» με την Ευρώπη: Το τηλεφώνημα-έκπληξη, το Άμπου Ντάμπι και ο φόβος για τον Τραμπ

Φινλανδία και Νορβηγία ανοίγουν απευθείας δίαυλο με το Κρεμλίνο ενόψει των νέων αμερικανομεσολαβητικών συνομιλιών για την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι ενημερώθηκε, η Δανία αντιδρά και η Μόσχα επιμένει στις απαιτήσεις της. Στο επίκεντρο βρίσκεται η προσπάθεια της Ευρώπης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Ο Πούτιν «σπάει τον πάγο» με την Ευρώπη: Το τηλεφώνημα-έκπληξη, το Άμπου Ντάμπι και ο φόβος για τον Τραμπ