Διεθνή

48 hours Challenge: SOS για το νέο επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook – Τι είναι

48 hours Challenge: SOS για το νέο επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook – Τι είναι
48 hours Challenge. Αυτό είναι το νέο επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook που έχει προκαλέσει τον τρόμο και τον φόβο των γονιών μετά την είδηση πως τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Βόρεια Ιρλανδία.

Ένα νέο επικίνδυνο και αρρωστημένο παιχνίδι έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook. Είναι το 48 hours Challenge (πρόκληση 48 ωρών) και  ενθαρρύνει παιδιά και εφήβους να εξαφανίζονται από το σπίτι τους για τουλάχιστον δύο 24ωρα και μάλιστα ανά δυάδες.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Independent, Daily Mail και The Sun, αρχικά αυτό το παιχνίδι στo Facebook είχε απήχηση στους μαθητές της Βορείου Ιρλανδίας και στη συνέχεια άρχισε να παίζεται και από νέους στην Βρετανία.

Μία μητέρα που βιωσε αυτό το δράμα, αφού το παιδί της εξαφανίστηκε για 55 ολόκληρες ώρες από το σπίτι, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Bellfastlive: «Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού, ή αν την είχαν δολοφονήσει.

Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό,νομίζουν ότι είναι αστείο.Το παιδί μου είχε ”ηγετικό” ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις αρχές».

Η μητέρα πρόσθεσε επίσης ότι, οι έφηβοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι, αγνοούσαν τους όρους του: ότι έπρεπε να εξαφανιστούν για 48 ώρες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στους οικείους τους. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, oι παίκτες παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments