Ελλάδα

“Πυρήνες της Φωτιάς”: Καταδικάστηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος – Οδηγήθηκε στη φυλακή

“Πυρήνες της Φωτιάς”: Καταδικάστηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος – Οδηγήθηκε στη φυλακή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στη φυλακή οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή από  το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του

Στη φυλακή οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή από  το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πλημμελήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση για τα οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το πιστόλι που εντόπισαν οι αρχές είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα,  για λόγους αυτοπροστασίας τονίζοντας πως  ο ίδιος διαφωνούσε με την κίνηση της. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» είπε ενώ συμπλήρωσε αργότερα πως «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» . Μάλιστα, λίγο μετά στην απολογία του σημείωσε πως επέλεξε να προστατέψει τη γυναίκα του όταν απομακρύνθηκε από το σπίτι.

Σύμφωνα με το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα». Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την  έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος του και ένας αστυνομικός. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία οι δύο μαρτυρίες δεν είχαν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments