Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (29 Νοεμβρίου 2009 – 5 Ιουλίου 2015) και επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (20 Ιουνίου 2012 – 26 Ιανουαρίου 2015) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Επίσης διετέλεσε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (1 Ιούλιου 2004 – 1 Οκτωβρίου 2007) και πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης (30 Ιουνίου 1993 – 13 Μαΐου 2004).

Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα και μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1990 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. Μετά από διαφωνία με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το χειρισμό του μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από βουλευτής, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη στην οποία παρέμεινε πρόεδρος ως τη διάλυση του κόμματος το 2004.

Την ίδια χρονιά επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία ως ευρωβουλευτής και το 2007 βουλευτής Μεσσηνίας. Τον Ιανουάριο του 2009 διορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Νοέμβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 σχηματίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ίδιο. Στις 5 Ιουλίου 2015, ο Σαμαράς δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

 • Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές των Ελληνικών συμφωνιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπερψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση του 2012 και εν συνεχεία συνεργάστηκε με σκοπό τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας ως πρωθυπουργός με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
 • Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την αντιμνημονιακή ρητορική που υιοθέτησε για τα πρώτα δύο χρόνια από την είσοδο στο πρόγραμμα του ΔΝΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.

Αντώνης Σαμαράς σχετικές ειδήσεις:

 • Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – διαδηλωτές

  Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα - διαδηλωτές

  Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση θα επιτρέπει στην Αστυνομία να επιλέγει ποιος έχει δικαίωμα να κάνει διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr αναφέρει ότι αυτή η εξέλιξη είναι σαν να βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

  Σπύρος Γκουτζάνης
 • Σπύρος Γκουτζάνης
 • Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – διαδηλωτές
 • Υπόθεση Novaris: Η βλακεία είναι σκάνδαλο

  Υπόθεση Novaris: Η βλακεία είναι σκάνδαλο

  Η υπόθεση Novartis έκλεισε στην Αμερική και ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την ανάγνωση των κομμάτων για τη συγκεκριμένη είδηση. Καταλλήγει στο συμπέρασμα ότι η πολιτική ευθύνη για ανικανότητα είναι όλη δική τους. Η βλακεία όμως σε κορυφαίες θέσεις εξουσίας είναι σκάνδαλο.

  Σπύρος Γκουτζάνης
 • Σπύρος Γκουτζάνης
 • Υπόθεση Novaris: Η βλακεία είναι σκάνδαλο
 • Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

  Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

  Προανακριτική: Σχόλιο για τις εξελίξεις στην Επιτροπή που ερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έκαναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι υποστηρίζουν.

  Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
 • Προανακριτική Επιτροπή: Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος

  Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος από την Προανακριτική Επιτροπή

  Προανακριτική Επιτροπή: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε μαζί με τους συνηγόρους του.

  Προανακριτική Επιτροπή: Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος
 • Νίκος Παππάς ηχητικό: «Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή»

  Νίκος Παππάς: Όταν έλεγα το «μαγαζάκι» εννοούσα του Μιωνή - Μιλούσα για τα λεφτά του

  Νίκος Παππάς ηχητικό: Συνέντευξη στο Mega για το θέμα των δύο τελευταίων ημερών με το ηχητικό απόσπασμα ανάμεσα στον ίδιο και τον Σάμπυ Μιωνή, έδωσε ο Νίκος Παππάς.

  Νίκος Παππάς ηχητικό: «Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή»
 • Δεν είναι όλοι ίδιοι

  Δεν είναι όλοι ίδιοι

  Ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr γράφει για τους πολιτικούς στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Διευκρινίζει ότι δεν είναι ίδιες ούτε οι παρατάξεις που εκπροσωπούν και, αντίθετα, τονίζει ότι οι διαφορές είναι τεράστιες.

  Γιάννης Αντύπας
 • Γιάννης Αντύπας
 • Δεν είναι όλοι ίδιοι
 • Ντιμπέι ρε, ντιμπέι: Όταν ο Αλέφαντος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα

  Ντιμπέι ρε, ντιμπέι: Όταν ο Αλέφαντος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα

  Ο Νίκος Αλέφαντος έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτέλεσε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές των ελληνικών γηπέδων, ενώ οι ατάκες του θα συνεχίσουν να λέγονται από όλους. Θυμηθείτε την ιστορία του περίφημου «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι».

  Ντιμπέι ρε, ντιμπέι: Όταν ο Αλέφαντος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι