Αντζελίνα Τζολί

Αντζελίνα Τζολί
Η Αντζελίνα Τζολί είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Τζολί γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού, Τζον Βόιτ και της Μαρσελίν Μπερθράντ. Ο αδερφός της είναι ο επίσης ηθοποιός, Τζέιμς Χέβεν. Οι νονοί της είναι οι ηθοποιοί, Τζάκλιν Μπίσετ και Μαξιμίλιαν Σελλ. Το 1976, μετά τον χωρισμό των γονιών της, η ίδια και ο αδερφός της έζησαν με την μητέρα τους, η οποία είχε εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της ως ηθοποιός προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της. Η Αντζελίνα έχει δηλώσει ότι από μικρή παρακολουθούσε ταινίες με την μητέρα της και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Το 1981, η Αντζελίνα με την μητέρα της, τον αδερφό της και τον πατριό της και σκηνοθέτη, Μπιλ Ντέι μετακόμισαν στην Νέα Υόρκη όμως 5 χρόνια αργότερα, η Αντζελίνα επέστρεψε στο Λος Άντζελες προκειμένου να φοιτήσει σε σχολείο υποκριτικής. Παράλληλα με το σχολείο εργάστηκε σε διάφορες παραγωγές. Στην ηλικία των 14, η Αντζελίνα άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο μόδας, κυρίως στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Η Αντζελίνα Τζολί όπως έχει δηλώσει υπέστη κατάθλιψη σε όλη της την εφηβεία λόγω του ότι οι συμμαθητές της στο γυμνάσιο-λύκειο “Beverly Hills High School” την κορόιδευαν επειδή ήταν εξαιρετικά αδύνατη, λεπτή και φορούσε γυαλιά και σιδεράκια. Αυτός ήταν και ο λόγος που λίγο αργότερα, η Αντζελίνα άρχισε να φοράει μαύρα, έκανε τατουάζ και στην ηλικία των 20 (περίπου) ξεκίνησε να παίρνει ναρκωτικά από τα οποία απεξαρτήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα.

Η Αντζελίνα δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον πατέρα της και αυτό γιατί η αιτία διαζυγίου των γονιών της ήταν οι απιστίες του. Το 2001, προσπάθησαν να συμβιβαστούν μέσα από τη συνεργασία τους στην ταινία “Lara Croft: Tomb Raider” αλλά η σχέση τους επιδεινώθηκε. Τον Ιούλιο το 2002, η Αντζελίνα υπέβαλε αίτηση να μειωθεί από την ταυτότητα της το επίθετο του πραγματικό της επίθετο “Βόιτ” αλλά ο πατέρας της ισχυρίζονταν ότι η κόρη του έχει ψυχολογικά προβλήματα. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς όμως, η Αντζελίνα δήλωσε πως δεν επιθυμεί να έχει το επίθετο του πατέρα της ούτε καμία σχέση μαζί του. Επίσης δήλωσε ότι υιοθέτησε ένα αγοράκι, τον Mάντοξ και δεν θεωρεί για το παιδί της καλή επιρροή τον πατέρα της. Στις 27 Ιανουαρίου 2007, η μητέρα της, Μαρσελίν πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών και η Αντζελίνα αποφάσισε να συμφιλιωθεί με τον πατέρα της.

Σχέσεις & Γάμοι

Το 1995, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Hackers”, ξεκίνησε τη σχέση της με τον ηθοποιό Τζόνι Λι Μίλερ και ένα χρόνο αργότερα, στις 28 Μαρτίου 1996, παντρεύτηκαν. Πήραν διαζύγιο τον Φεβρουάριο του 1999. Σύντομα, ξεκίνησε τη σχέση της με το μοντέλο & ηθοποιό Τζένη Σιμίζου, με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας “Foxfire” (1996). Αργότερα, η Τζολί είπε: “Θα είχα πιθανόν παντρευτεί την Τζένη αν δεν είχα παντρευτεί τον σύζυγο μου. Την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που την είδα.” Σύμφωνα με τη Σιμίζου, η σχέση τους κράτησε αρκετά χρόνια, ακόμα κι όταν η Τζολί μπήκε σε επόμενες σχέσεις.

Τον Μάρτιο του 2000, ξεκίνησε τη σχέση της με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρτον και μόλις δύο μήνες αργότερα, στις 5 Μαΐου 2000 παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας. Μαζί, στις 10 Μαρτίου 2002, υιοθέτησαν ένα παιδί από την Καμπότζη, τον Μάντοξ (γεννημένο ως Ραθ Βίμπολ). Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούνιο του 2002 αλλά το διαζύγιο εκδόθηκε επίσημα στις 27 Μαΐου 2003.

Το 2003, αποκτάει σχέση με το μοντέλο και πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό Τζος Χόλογουεϊ όπου και χωρίζει σε λιγότερο από 3 μήνες. Ο λόγος ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ότι ο Αμερικανός την απάτησε ένα βράδυ με τρεις διαφορετικές γυναίκες.Ο ηθοποιός από την πλευρά του αρνείται μέχρι και σήμερα τις κατηγορίες. Τον Οκτώβριο του 2005, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Τζολί υπήρξε ο λόγος του διαζυγίου Μπραντ Πιτ – Τζένιφερ Άνιστον

Το 2005, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Κύριος & Κυρία Σμιθ” γνώρισε τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ και σύντομα άρχισε να ακούγεται ότι είναι ζευγάρι και μάλιστα ότι η Τζολί υπήρξε ο λόγος που εκείνος πήρε διαζύγιο από την Τζένιφερ Άνιστον. Αν και αρχικά, Τζολί και Πιτ διέψευδαν όλες τις φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι, τελικά επιβεβαίωσαν τη σχέση τους, τον Ιανουάριο του 2006, με εκείνη να αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Τον Απρίλιο του 2012, μετά από την απόκτηση έξι παιδιών, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε. Ακολούθησε ο γάμος τους στις 23 Αυγούστου 2014 στη νότια Γαλλία, όπου μάλιστα εκείνη άλλαξε το όνομα της σε “Αντζελίνα Τζολί Πιτ”. Τον Σεπτέμβριο του 2016, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Πιτ, διεκδικώντας και την επιμέλεια των παιδιών τους.

Παιδιά

  • Μάντοξ Τσιβάν Τζολί Πιτ: Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 2001 σε τοπικό χωρίο της Πνομ Πεν ως Ραθ Βίμπολ. Υιοθετήθηκε στις 10 Μαρτίου 2002 από την Αντζελίνα Τζολί και αργότερα και από τον Μπραντ Πιτ.
  • Ζαχάρα Μάρλει Τζολί Πιτ: Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2005 στην Αιθιοπία ως Γιεμσράχ. Υιοθετήθηκε στις 6 Ιουλίου 2005 από την
  • Αντζελίνα Τζολί και λίγους μήνες αργότερα από τον Μπραντ Πιτ.
  • Σιλό Νουβέλ Τζολί Πιτ: Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 2006. Είναι βιολογική κόρη της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ.
  • Παξ Τιέν Τζολί Πιτ: Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2003 στο Βιετνάμ ως Παμ Κουάνγκ Σανγκ. Υιοθετήθηκε στις 15 Μαρτίου 2007 από την Αντζελίνα Τζολί και ένα χρόνο μετά από τον Μπραντ Πιτ.
  • Νοξ Λεόν Τζολί Πιτ: Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 2008 στη Νίκαια της Γαλλίας. Είναι βιολογικός γιος της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ.
  • Βίβιεν Μαρσελίν Τζολί Πιτ: Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 2008 στη Νίκαια της Γαλλίας. Είναι βιολογική κόρη της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ.

Αντζελίνα Τζολί σχετικές ειδήσεις: