Βαγγέλης Γραμμένος

Βαγγέλης Γραμμένος
Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι δικηγόρος και παράγοντας του ποδοσφαίρου επί σειρά ετών.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι δικηγόρος που έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νίκη Ηρακλείου από το 1974 ως το 1985. Ως φοιτητής της Νομικής, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της παράταξης “Ενωτική Κίνηση”, όταν αυτή ιδρύθηκε το 1983. Αρχικά, είχε συσταθεί με το όνομα “Ανανεωτική Κίνηση”.  Η παράταξη που έχει τα ηνία της ΕΠΣ Μακεδονίας μέχρι σήμερα εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1984 και ο Βαγγέλης Γραμμένος κλήθηκε να στηρίξει την Ένωση γραμματειακά, κάτι που έκανε μέχρι το 1992.

Ακολούθως έγινε μέλος του Δ.Σ., περνώντας απ’ όλα τα πόστα, διατελώντας πρόεδρος επιτροπής Πρωταθλήματος, επιτροπής κανονισμών και αναπληρωτής πρόεδρος. Την περίοδο 1984-1985, με πρόεδρο τον Γιώργο Λυσαρίδη, οι Διονύσης Ψωμιάδης και Βαγγέλης Γραμμένος είχαν την ευθύνη των παιδικών πρωταθλημάτων ενώ μετέπειτα ο Βαγγέλης Γραμμένος στις θητείες του Διονύση Ψωμιάδη στην προεδρία της ΕΠΣΜ ήταν μέλος του Δ.Σ., πριν τον διαδεχτεί στην προεδρία.

Λόγω υποχρεώσεων του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε παραιτηθεί από την ΕΠΣΜ και η παράταξη ανέδειξε πρόεδρο ομόφωνα τον Βαγγέλη Γραμμένο τον Δεκέμβριο του 2002, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του λίγες μέρες αργότερα με απόφαση του Δ.Σ. Στις 12 Δεκεμβρίου 2005, η παράταξη του κ. Γραμμένου επικράτησε της παράταξης Σχιζοδήμου με 121 – 97, ενώ είχαν βρεθεί και δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Στις 23 Νοεμβρίου του 2009, η παράταξη του Γραμμένου έλαβε 119 ψηφοδέλτια, ενώ η παράταξη του Βασίλη Σχιζοδήμου είχε 116.

  • Έπειτα από αγωγή, οι εκλογές ακυρώθηκαν και στις 14 Μαρτίου 2010 συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΣΜ όπου τη θέση του προέδρου πήρε ο Διονύσης Ψωμιάδης διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος δεν θέλησε να είναι πρόεδρος σε προσωρινή διοίκηση.
  • Στις 7/6 2011, ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ο νικητής των εκλογών της ΕΠΣΜ για μια ακόμη φορά.
  • Στις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2015, ο Βαγγέλης Γραμμένος νίκησε χωρίς αντίπαλο.
  • Ψήφισαν 169 σωματεία σε σύνολο 219, με την “Ενωτική Κίνηση” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να παίρνει 162 ψήφους, με 6 λευκά και 1 άκυρο.
  • Με την στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ.

Βαγγέλης Γραμμένος σχετικές ειδήσεις: