Αθλητισμός

Συνάντηση Big – 4 με FIFA και UEFΑ: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση

Συνάντηση Big – 4 με FIFA και UEFΑ: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση
Συνάντηση Big – 4 με FIFA και UEFΑ: Για περισσότερες από τρεις ώρες οι ισχυροί του Ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησαν με τους ξένους αξιωματούχους.

Συνάντηση Big – 4 με FIFA και UEFΑ: Μετά από περίπου τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά η συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σε ήρεμο κλίμα και η μεγάλη διάρκεια αιτιολογείται λόγω των μεταφράσεων που γίνονταν στα αγγλικά. Πλέον αναμένουμε τις δηλώσεις για τα όσα ειπώθηκαν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχώρησε χαμογελαστός ενώ πρώτος είχε αποχωρήσει ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Αμφότεροι έφυγαν χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

Κατά την αποχώρηση του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο οπού γινόταν η συνάντηση: «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για έναν διάλογο των εκπροσώπων των κορυφαίων. Έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA/UEFA και τους ευχαριστούμε. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, με θέαμα και γεμάτα γήπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Η συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά και αύριο με την επικύρωση όλων των μελών της steering committee θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Έγινε μια καλή αρχή. Ελπίζω να συνεχιστεί».

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης) κατά την αποχώρηση του από την ανέφερε:

“Ήταν καλύτερο από ότι περίμενα. Έγινε μια καλή συζήτηση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν θα μείνει η FIFA και η UEFA για πάντως επιτηρητές εδώ. Η αποχώρηση θα γίνει πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος”.  Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Χέρμπερτ Χούμπελ υποστήριξε ότι «αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα πλει οφς». Αναλυτικά ο Χέρμπερτ Χούμπελ είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Όλες οι πλευρές άρχισαν να μιλάνε. Εγώ, όντας Αυστριακός, δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε συμφωνία να γίνουν κάποια πράγματα. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. Θέλουμε να μειωθούν τα παράπονα».

Το παρών έδωσαν τελικά, εκτός από τους ισχυρούς άνδρες ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League). Μετά τη συνάντηση ήρθαν στη δημοσιότητα οι σημειώσεις που κράτησαν κατά τη διάρκεια αυτής οι Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης.

Οι σημειώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

Οι σημειώσεις του Ιβάν Σαββίδη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments