Έκτορας Μποτρίνι

Έκτορας Μποτρίνι
Ο Έκτωρ Μποτρίνι είναι Ελληνοιταλός σεφ, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ως μαθητεία, καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Ετρούσκο Μποτρίνι (Etrusco Botrini), σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα. Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Μισελέν Michelin) στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του.

Το 2006 ταξιδεύει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία και να κάνει πρακτική εξάσκηση, δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Μαρτίν Μπερασατέγκι (Martin Berasategui). Το 2009 επιστρέφει και πάλι στην Ισπανία για πρακτική άσκηση, δίπλα στον Μαρτίν Μπερασατέγκι. Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς.

Το 2009 ξεκίνησε το ντεμπούτο του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA με το Μαγειρικό ριάλιτι ”Εφιάλτης στην Κουζίνα” που προσπαθούσε να βοηθήσει εστιάτορες που είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα είτε θέλουν να βελτιώσουν την επιχείρηση τους και να προχωρήσουν σε αλλαγές επειδή το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Έχει στη διάθεσή του μόνο τέσσερις μέρες για να καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα και να φέρει νέο αέρα στην επιχείρηση.

  • Το 2011 στο ίδιο κανάλι το ”Botrini’s Project” που ο Έκτορας Μποτρίνι, εκπαιδεύει 12 άνεργους νέους με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα προκειμένου να στελεχώσουν το νέο του εστιατόριο. Ο χώρος που διαδραματίστηκε το Botrini’s Project είναι το σημερινό Botrini’s Restaurant, στο Χαλάνδρι.
  • Το 2015 στον ANT1 ήταν κριτής στο ”Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου” με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
  • Το Μάιο του 2017 έκανε Πρεμιέρα στο ίδιο κανάλι το ”My Way” με τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου οδοιπορικό με βέσπα, ανά την Αθήνα και την Ελλάδα της γεύσης.
  • Το Μάρτιο του 2018 Πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική εκπομπή ”Hell’s Kitchen”.

Έκτορας Μποτρίνι σχετικές ειδήσεις: