Game of Thrones

Game of Thrones
Το Game of Thrones είναι μία αμερικανική δραματική σειρά επικής φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.

Η προβολή της σειράς άρχισε στις 17 Απριλίου 2011 και τελείωσε στις 19 Μαίου του 2019. Η σειρά έχει προσελκύσει ρεκόρ τηλεθεατών στο HBO και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ευρεία και ενεργή διεθνή βάση οπαδών. Έχει λάβει καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, ιδιαίτερα για τις ερμηνείες των ηθοποιών, τους πολύπλοκους χαρακτήρες, την ιστορία και την έκταση της παραγωγής της, και τους τρόπους με τους οποίους ανατρέπει τα κλισέ του είδους της φαντασίας, αν και κάποιοι έχουν επικρίνει την συχνή χρήση του γυμνού, της σωματικής και σεξουαλικής βίας.

Η σειρά είναι γνωστή για την περίπλοκη ιστορία της η οποία δεν ακολουθεί έναν πρωταγωνιστή, καθώς και για την απροβλεψιμότητά της. Οι δημιουργοί, παραγωγοί και κύριοι σεναριογράφοι της σειράς είναι οι David Benioff και D. B. Weiss, και οι πρώτοι πέντε κύκλοι είναι προσαρμογές των βιβλίων του Τζωρτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν. Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το Game of Thrones ως την δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου,ενώ το BBC News έγραψε ότι το πάθος και η αφοσίωση των οπαδών της δημιούργησε ένα φαινόμενο που δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν.

  •  Συνολικά έχει κερδίσει 212 βραβεία από τις 611 υποψηφιότητες που έχει λάβει, ανάμεσα τους και 38 Βραβεία Έμμυ, τα περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά.
  • Από την 7η σεζόν και έπειτα οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς αποτελούν τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Oι πρώτοι πέντε κύκλοι ήταν προσαρμογές των βιβλίων της σειράς Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, όμως με τον έκτο κύκλο, η σειρά είχε φτάσει πιο μακριά στην ιστορία απ’ότι τα βιβλία (τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί), και οπότε σταμάτησε να βασίζεται στα βιβλία. Ο 7ος κύκλος προβλήθηκε στις 16 Ιουλίου του 2017 και περιελάμβανε 7 επεισόδια. Η σειρά ολοκληρώθηκε με τον 8ο κύκλο, ο οποίος περιλαμβάνει 6 επεισόδια, και ο οποίος έκανε πρεμιέρα στις 14 Απριλίου του 2019.

Game of Thrones σχετικές ειδήσεις: