Γιώργος Μασούρας

Γιώργος Μασούρας
Ο Γιώργος Μασούρας είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως winger.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε αγωνιζόμενος στην τοπική ομάδα Ομόνοια Κεχρινιάς.Το ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας του χωριού του έγινε στην αναμέτρηση κόντρα στον Αμφίλοχο και συνδυάστηκε με γκολ του ίδιου αλλά ήττα της ομάδας του με σκορ 5-2. Γρήγορα όμως αναγκάστηκε σε ηλικία 14 ετών να αφήσει το χωριό του για την Αθήνα όπου συμμετείχε στην ομάδα νέων του Απόλλωνα Σμύρνης, χωρίς ωστόσο να υπογράψει δελτίο με την ομάδα της Ριζούπολης.

Ηλυσιακός

Το Σεπτέμβριο του 2012, σε ηλικία 18 ετών, μεταγράφηκε στον Ηλυσιακό με τον οποίο αγωνίστηκε αρχικά στη Δ’ και εν συνεχεία στη Γ’ Εθνική Κατηγορία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας. Ο Σάκης Δέδες, προπονητής των κιτρινόμαυρων τον επέλεξε παρότι οι παραστάσεις από υψηλό επίπεδο που είχε ο μικρός ήταν ελάχιστες. Ο Μασούρας κερδίζει αμέσως θέση στην ενδεκάδα και συμβάλει στην άνοδο της ομάδας στη Γ’ εθνική. Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ηλυσιακού στη Γ’ Εθνική κατηγορία πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2013 στην αναμέτρηση κόντρα στον Περαμαϊκό για το πρωτάθλημα, σε μία χρονιά που ο Μασούρας αποτέλεσε εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του συλλόγου. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Παπασπύρου. Στον 6ο όμιλο της Γ’ εθνικής με την ΑΕΚ να τερματίζει στην πρώτη θέση ο Μασούρας ολοκληρώνει τη σεζόν με 5 γκολ, όντας το δεξί χέρι του γκολτζή Ηλία Κάμπα.

Πανιώνιος

Στις 1 Ιουλίου του 2014 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για τον Πανιώνιο που αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα ερχόμενος σε συμφωνία μαζί του για 3 χρόνια. Το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Πανιωνίου πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου 2014 στην νικηφόρα εντός έδρας αναμέτρηση των κυανέρυθρων με τον Εργοτέλη για το ελληνικό πρωτάθλημα που έληξε 2-1. Στις 27 Απριλίου 2016, ως επιβράβευση των θετικών εμφανίσεων του, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο επεκτείνοντας τη συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Την σεζόν 2016-2017, το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο, ψηφίστηκε ως το καλύτερο της 26ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Μασούρα να βραβεύεται από τον παλαίμαχο παίχτη της ομάδας Δημήτρη Ναλιτζή.

Ολυμπιακός

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 υπέγραψε με τον Ολυμπιακό συμβόλαιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας (μέχρι το καλοκαίρι του 2023) με την συμφωνία να προβλέπει την ένταξή του στην ομάδα των ερυθρολεύκων από τον Ιανουάριο του 2019. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε να καταβάλει 400.000 ευρώ στον Πανιώνιο για την απόκτησή του. Το επίσημο ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2019, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη για την φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδος που έληξε 0-0.

Διεθνής Καριέρα

  • Το καλοκαίρι του 2015 κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 2 Ιουνίου σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Σλοβενία που η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 3-0.
  • Με την φανέλα της Εθνικής Ελπίδων αγωνίστηκε συνολικά σε 6 αγώνες της προκριματικής φάσης για το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων 2017 και σε 2 φιλικά.
  • Τον Νοέμβριο του 2018 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος από τον νέο προπονητή της ομάδας Άγγελο Αναστασιάδη για τα παιχνίδια του UEFA Nations League κόντρα σε Φινλανδία και Εσθονία.
  • Στις 18 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Εσθονία που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και έληξε 0-1

Γιώργος Μασούρας σχετικές ειδήσεις: