Huawei

Huawei
Η Huawei Technologies («Τεχνολογίες Χουαουέι») είναι κινεζική εταιρεία πολυεθνικής δικτύωσης και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών που εδρεύει στο Shenzhen της Γκουανγκντόνγκ . Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο.

Η Huawei Technologies («Τεχνολογίες Χουαουέι») είναι κινεζική εταιρεία πολυεθνικής δικτύωσης και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών που εδρεύει στο Shenzhen της Γκουανγκντόνγκ . Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο.

Η Huawei ιδρύθηκε το 1987 από τον Ren Zhengfei, πρώην μηχανικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Κατά την ίδρυση της, η Huawei επικεντρώθηκε στην κατασκευή τηλεφωνικών διακοπτών, αλλά από τότε επέκτεινε τις δραστηριότητές της για να συμπεριλάβει την κατασκευή τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την παροχή επιχειρησιακών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και εξοπλισμού σε επιχειρήσεις εντός και εκτός της Κίνας και την κατασκευή συσκευών επικοινωνιών για την καταναλωτική αγορά.

Η Huawei απασχολεί περισσότερους από 170.000 εργαζόμενους από τον Σεπτέμβριο του 2015, από τους οποίους περίπου 76.000 απασχολούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη. Διαθέτει 21 ιδρύματα Ε & Α σε χώρες όπως η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο  Καναδάς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ το 2014 η εταιρεία επένδυσε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη, από 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2013.

Το 2004 η Huawei κατέγραψε κέρδος 34,2 γουάν (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της έχουν αναπτυχθεί σε περισσότερες από 170 χώρες και εξυπηρετεί σήμερα 45 από τους 50 μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς φορείς παγκοσμίως.

Τον Ιούνιο του 2016, η Huawei συνεργάζεται και σχεδιάζει το δικό της κινητό λειτουργικό σύστημα για μελλοντική χρήση.

Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017, η Huawei ξεπέρασε την Apple και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Huawei δημιούργησε ένα δίκτυο NB-IoT για την ευαισθητοποίηση των πόλεων, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο κατασκευής ενός δικτύου, μιας πλατφόρμας και εφαρμογών N χρησιμοποιώντας IoT, cloud computing, μεγάλα δεδομένα και άλλες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών επόμενης γενιάς (ΤΠΕ) σκοπεύει επίσης να είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους cloud players στον κόσμο στο εγγύς μέλλον.

Από τις αρχές του 2010, περίπου το 80% των κορυφαίων 50 εταιρειών τηλεπικοινωνιών στον κόσμο συνεργάστηκε με την Huawei.

  • BT
  • Vodafone
  • Motorola
  • Orange
  • Τ-Mobile
  • Talk Talk
  • Portugal Telecom
  • Cox Communications
  • Bell Canada
  • PTCL
  • Clearwire

Τον Μάιο του 2011, η Huawei κέρδισε σύμβαση με την εταιρεία Everything Everywhere, τη μεγαλύτερη εταιρεία επικοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, για να ενισχύσει το δίκτυό της 2G. Η τετραετής συμφωνία αντιπροσωπεύει την πρώτη συμφωνία κινητής τηλεφωνίας του Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Huawei σχετικές ειδήσεις: