Τεχνολογία

Huawei Honor: Συμφωνία για πώληση της θυγατρικής της σε κοινοπραξία της Κίνας

Huawei Honor: Συμφωνία για πώληση της θυγατρικής της σε κοινοπραξία της Κίνας
Huawei Honor: Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώθηκαν.

Η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα την πώληση της Honor, δικαιολογώντας την απόφασή της ως έναν τρόπο να επιβιώσουν οι προμηθευτές του brand, με τις φήμες της προηγούμενης εβδομάδας να επιβεβαιώνονται.

Η Huawei βρίσκεται υπό τεράστια πίεση τελευταία. «Αυτό οφείλεται σε μία μόνιμη αδυναμία προμήθειας τεχνικών στοιχείων που χρειαζόμαστε για το τμήμα κινητών τηλεφώνων. Έτσι, η Huawei αποφάσισε να πουλήσει το σύνολο της Honor στην Shenzhen Zhixin New Information Technology», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εικάζεται πως η εν λόγω πώληση «θα βοηθήσει τα κανάλια προμηθευτών και πωλητών της Honor να ανταπεξέλθουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση, η Huawei δεν θα διαθέτει καμία μετοχή και δεν θα συμμετέχει σε καμία διαχείριση ή μηχανισμούς αποφάσεων της νέας Honor οικογένειας».

Να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή έγινε από την αλυσίδα βιομηχανίας της Honor για να διασφαλιστεί η ίδια η επιβίωσή της. Πάνω από τριάντα στελέχη της Honor πρότειναν πρώτοι αυτή την εξαγορά. Βέβαια, να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει αναφορά στις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αν και φήμες κάνουν λόγο για ύψος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πού πωλήθηκε η Honor;

Η Honor δημιουργήθηκε το 2013 και επικεντρωνόταν σε μια πιο νεανική αγορά προσφέροντας low-end και mid-range προϊόντα. Έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε ένα smartphone brand που πουλά 70 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, η Huawei προχώρησε στην πώληση της χαμηλού κόστους θυγατρικής της Honor σε μια κοινοπραξία περισσότερων από 30 συμμετεχόντων, σε μια προσπάθεια να τη διατηρήσει εν ζωή, όπως δήλωσαν ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός και η κοινοπραξία.

Η συμφωνία έρχεται μετά τις κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περιορίσει τον εφοδιασμό στην κινεζική εταιρεία, με την αιτιολογία ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, κάτι που η ίδια αρνείται.

Από την άλλη, η κοινοπραξία εξέδωσε δήλωση ανακοινώνοντας την εξαγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας νέας εταιρείας, της Shenzhen Zhixin New Information Technology και, όπως αναφέρεται, η Huawei δεν θα έχει κανένα απολύτως μετοχικό μερίδιο στη νέα εταιρεία μετά την πώληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments