Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών είναι ο σύλλογος των ιατρών στην πρωτεύουσα.

Πρώτη γενική Συνέλευση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για ανάδειξη Προέδρου και Μελών Δ.Σ. καθώς και Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών Π.Σ. Έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων. Η προκήρυξη για τις αρχιερεσίες του Ι.Σ.Α δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Καθημερινή», «Έθνος», «Εστίαν», «Ένωση του Ελληνισμού» και «Βραδυνή».

Η πρώτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. έγινε στις 9 Μαϊου 1924.Κατά την περίοδο 1940-41 συνεστήθησαν τα Καταφύγια Επειγούσης Περίθαλψης (Κ.Ε.Π.) τα οποία είχαν αναλάβει γιατροί εθελοντικά και κύριο στόχο είχαν την ιατρική περίθαλψη και τη χορήγηση τροφίμων και ρουχισμού. Όσοι γιατροί είχαν υπηρετήσει εθελοντικά στα Κ.Ε.Π. αναγνωρίσθηκε η υπηρεσία τους ως συντάξιμη μετά από βεβαίωση του Ι.Σ.Α. Το 1956 έγινε η διάλυση του Ιατρικού Συλλόγου Καλλιθέας ο οποίος συγχωνεύτηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι το 25ο.

Το μήνυμα του προέδρου, Γιώργου Πατούλη αναφέρει: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός και συνδικαλιστικός ιατρικός φορέας στη χώρα μας. Στις 21 Ιουνίου 2011, αναλάβαμε τα ηνία για να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ζωής όλων των γιατρών της Αθήνας.

Η επιστήμη μας έχει στόχο τον Άνθρωπο, ως ασθενή, ως πολίτη, ως συνάδελφο. Γι αυτό, δεν πρέπει να ξεφύγει κανείς μας από τη στόχευση ότι το Ιατρικό Λειτούργημα είναι πάνω από όλα Ανθρωποκεντρικό και Ανθρωπιστικό. Ως πρόεδρος του ΙΣΑ, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, μέσα από την ετυμηγορία του ιατρικού σώματος, η νέα διοίκηση του Συλλόγου αγωνίζεται καθημερινά, με συνέπεια και συνέχεια, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατοχύρωση της ιατρικής αξιοπρέπειας και τη διασφάλιση της άρτιας παροχής υπηρεσιών υγείας για όλους.

Ο ΙΣΑ είναι ένας σύλλογος ανοιχτός στην κοινωνία που αγκαλιάζει όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα από τον κλάδο που ανήκουν και από την ιδεολογική διαφοροποίηση που έχουν. Ο ΙΣΑ είναι ανοιχτός σε όλες τις ιδέες και απόψεις, αρκεί αυτές να διατυπώνονται κόσμια και ευπρεπώς στον επίσημο ιστοχώρο του συλλόγου μας.

Στόχο έχουμε και μέσα από την ιστοσελίδα μας, αλλά και γενικότερα, να ενώσουμε τις μεγάλες ιστορικές ιατρικές προσωπικότητες που αποτέλεσαν στο παρελθόν τη βάση της Ιατρικής, με τον σύγχρονο γιατρό, που κάποιες φορές, χάνεται μέσα στο βιοποριστικό κυνήγι και ξεχνά τις αρχές που διέπουν την Ιατρική Επιστήμη. Αυτές οι μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες είναι οι ρίζες μας, είναι οι σπουδαίοι συνάδελφοι που με αυταπάρνηση υπηρέτησαν την επιστήμη της Υγείας, για να την παραδώσουν στα δικά μας χέρια. Γι αυτό, είναι σημαντικό να θυμόμαστε το κληροδότημα που μας άφησαν: την επιστημονική μας αποστολή.

Ανοίγουμε νέους ορίζοντες συνεργασίας με συλλόγους και ιατρικούς φορείς τόσο στην Ελλάδα, όσο στο Εξωτερικό, με προγράμματα και πρωτοβουλίες που εμπίπτουν στα διεθνή πρότυπα του ΠΟΥ, ώστε να γίνει ο ΙΣΑ το “Εργαστήρι Πολιτικής της Υγείας” για ζητήματα επιστημονικά, επαγγελματικά εκπαιδευτικά και κοινωνικά. Έτσι, μέσα από ένα ελεύθερο βήμα πανιατρικής συνεργασίας, οι συμμετέχοντες φορείς συναποφασίζουν στους χώρους ευθύνης τους, για την προώθηση μέτρων και προτάσεων που αφορούν την υπεράσπιση όλου του ιατρικού σώματος.

Σε αυτό το πλαίσιο καινοτόμων δράσεων και διαδραστικών σχέσεων όλου του ιατρικού κόσμου, δημιουργήθηκε η καινούρια ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. Η άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση του κάθε γιατρού-μέλους και η καθολική και άρτια ιατρική ενημέρωση αποτελούν τους κύριους άξονες λειτουργίας της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας μας.

Στόχος μας είναι η ιστοσελίδα του ΙΣΑ να είναι χρηστική για τους γιατρούς σε όλα τα επίπεδα, αλλά και φιλόξενη για τους χρήστες του χώρου Υγείας, μέσα από μια διαδικασία αμφίδρομης ενημέρωσης, ακόμη και μέσα από τη συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους διαφόρων χωρών. Έτσι λοιπόν, δημιουργήσαμε ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους γιατρούς της Αθήνας, ανεξάρτητα από το ποιον κλάδο ή ποια ειδικότητα υπηρετούν, όπως επίσης και για όλους τους γιατρούς της Ελλάδας, αν επιθυμούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας, αλλά τελικά και για όλη την ελληνική κοινωνία που μέσα από τον ιστοχώρο του ΙΣΑ θα μπορεί να λαμβάνει την έγκριτη ιατρική επιστημονική άποψη και ενημέρωση .

  • Επίσης, το νεοδημιουργηθέν φόρουμ του ΙΣΑ είναι ένας επίσημος ιστοχώρος ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και λόγων.
  • Ο κάθε συνάδελφος θα πιστοποιείται μέσα από τον αριθμό μητρώου του και θα μπορεί συμμετέχει στο φόρουμ του ΙΣΑ, εκφράζοντας απόψεις και θέσεις επιστημονικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές στα καίρια θέματα που μας απασχολούν.
  • Το φόρουμ θα λειτουργεί μέσα από την ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ, με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ, αλλά συγχρόνως με ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ και ΣΕΒΑΣΜΟ προς όλους.

Συνάδελφοι, Μαζί κοιτάμε μπροστά, στην ενότητα, στην προσπάθεια που πρέπει να είναι κοινή για όλους μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είμαστε όλοι ΜΑΖΙ.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικές ειδήσεις: