Ελλάδα

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Έχουν μοιραστεί 1,6 εκατομμύρια μάσκες στα σχολεία – Κάνουμε ό,τι μπορούμε

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Έχουν μοιραστεί 1,6 εκατομμύρια μάσκες στα σχολεία – Κάνουμε ό,τι μπορούμε
Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και στις μάσκες που έχουν ήδη μοιραστεί, τόνισε παράλληλα ότι οι γίνονται προσπάθειες για να πάνε όλα καλά.

Σήμερα οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες σε μια χρονιά που δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη. Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα που θα λάβουν δωρεάν από το κράτος. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε τονίσει πολλές φορές ότι θα γίνουν ενέργειες προκειμένου οι μαθητές να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας. Οι αρμόδιες αρχές είχαν ένα δύσκολο έργο καθώς θα έπρεπε όλοι μαθητές να έχουν τουλάχιστον μια μάσκα με το άνοιγμα των σχολείων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι το έργο της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδος δεν είναι εύκολο καθώς το χρονικό διάστημα που είχε μπροστά της ήταν λίγο. Ωστόσο υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες για να φτάσουν οι μάσκες στα σχολεία και στη συνέχεια στα χέρια των μαθητών.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

«Η απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ελήφθη τέλη Αυγούστου. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Διανεμήθηκαν μάσκες σε όλους τους Δήμους. Δεν υπάρχει νομός στον οποίον δεν έχουν φτάσει μάσκες. 1.600.000 μάσκες έχουν μοιραστεί. Μέχρι τώρα αντιστοιχεί μία μάσκα σε κάθε παιδί. Μέσα στην εβδομάδα θα διανεμηθούν και οι υπόλοιπες.

Έχουμε πάρει δείγματα από όλες τις παραγγελίες (σ.σ.: για ακατάλληλες μάσκες) και θα υπάρχει και συνέχεια στη χορήγηση των μασκών στις σχολικές μονάδες» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV. Σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η περιφέρεια Αττικής οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, όπως και δικό τους φαγητό και νερό.

Βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές

  • Οι μαθητές καλούνται, να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.
  • Κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο, θα πρέπει να αποφέυγουν τις μετακινήσεις στο σχολικό και μην ακουμπούν σε σημεία του οχήματος.
  • Όταν φτάνουν στην τάξη, θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και να μην πιάνουν το πρόσωπό τους.
  • Από την τάξη όταν βγαίνουν για διάλειμμα, οι μαθητές καλούνται να να μην πλησιάζουν το πρόσωπο άλλων παιδιών, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, να τρώνε από το δικό τους φαγητό, να πίνουν από το δικό τους παγούρι και να σκουπίζονται με τα δικά τους χαρτομάντηλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments