Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης
Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Χατζηθεοδωρίδης ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Μας Καλλιθεακού και κάνοντας περιστασιακές προπονήσεις, με το ελληνικό παράρτημα των ακαδημιών της Άρσεναλ. Αφού τους εντυπωσίασε σε δοκιμαστικά, πήγε με υποτροφία δύο χρόνων στην βασική ακαδημία της Άρσεναλ, στην Αγγλία και στην Premier League, στις 6 Ιουνίου 2014.Πραγματοποίησε 44 εμφανίσεις, με ένα γκολ για την Κ18 για δύο σεζόν, πριν μείνει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2016.

Μπρέντφορντ

Ο Χατζηθεοδωρίδης εντάχθηκε στην Β’ ομάδα της Μπρέντφορντ, της Φούτμπολ Λιγκ Τσάμπιονσιπ, ως δοκιμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη σεζόν 2016-17 και εντυπωσίασε αρκετά, ώστε να υπογράψει μονοετές επαγγελματικό συμβόλαιο στις 6 Αυγούστου 2016. Οι τραυματισμοί των αριστερών μπακ της Μπρέντφορντ, βοήθησαν τον Χατζηθεοδωρίδη να λάβει την παρθενική πρώτη κλήση σε αποστολή για αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Γούλβερχαμπτον Γουόντερερς, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016, αλλά παρέμεινε στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (ήττα 3-1). Αργότερα υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο, τον Μάρτιο του 2017.

  • Η αποχώρηση του αναπληρωματικού αριστερού μπακ Τομ Φίιλντ, ως δανεικού για το πρώτο μισό της σεζόν 2017-18, επέτρεψε στον Χατζηθεοδωρίδη, να κάνει το ντεμπούτο του (ως βασικό) στην νίκη με 3-1 στην παράταση με τη Γουίμπλεντον, για το Λιγκ Καπ Αγγλίας στις 8 Αυγούστου 2017.Αγωνίστηκε μέχρι το 97ο λεπτό, όταν τον αντικατέστησε ο Χένρικ Ντάλσγκαρντ.
  • Αγωνίστηκε, ως βασικός και στη νίκη με 4-1, επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στο επόμενο γύρο και στις 7 Σεπτεμβρίου, ο προπονητής Ντίν Σμίθ, ανέφερε ότι ο Χατζηθεοδωρίδης θα αρχίσει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα σε τακτική βάση. Ο τραυματισμός του Ρίκο Χένρι στα τέλη Σεπτεμβρίου, τον άφησε εκτός για όλη τη σεζόν.
  • Έτσι ο Χατζηθεοδωρίδης καθιερώθηκε στην τριάδα των αριστερών μπακ, μαζί με τους Τζός Κλάρκ και Γιόαν Μπάρμπετ, πριν από την αποχώρηση του, ως δανεικός, για το υπόλοιπο της σεζόν 2017-18, στις 19 Ιανουαρίου 2018.Παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο για μία ακόμη σεζόν, έμεινε ελεύθερος, τον Ιούλιο του 2018.
  • Στις 25 Ιουλίου 2018, ο Χατζηθεοδωρίδης επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, της Σούπερ Λιγκ, ως ελεύθερος.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης σχετικές ειδήσεις: