Κοσμάς Τσιλιανίδης

Κοσμάς Τσιλιανίδης
Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός.

Ο Τσιλιανίδης άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αχιλλέα Τριανδρίας. Μετά από ένα χρόνο, έχοντας σημειώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό γκολ, ο Τσιλιανίδης εντοπίστηκε από τον Ηρακλή και τον Απρίλιο του 2005 εντάχθηκε στις ακαδημίες νέων του συλλόγου. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία Πολυτιμότερου Παίκτη σε διάφορα τουρνουά. Το 2011, πέρασε από δοκιμαστικά στη Φούλαμ. Ο Τσιλιανίδης ήταν μέλος της ομάδας του Ηρακλή που συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής την περίοδο 2011-12, μετά την αποβολή του συλλόγου από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Έκανε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα σε έναν ισόπαλο αγώνα εναντίον της Νέας Καλλικράτειας. Μετά τη συγχώνευση της ομάδας με τους Πόντιους Κατερίνης, ο Τσιλιανίδης εισήχθη στην ομάδα του συνενωμένου συλλόγου και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο για τον Ηρακλή σε μια νίκη εναντίον του Αετού Σκύδρας.

Ο Τσιλιανίδης δανείστηκε στον Αιγινιάκο κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2013.Έκανε το ντεμπούτο του για τον Αιγινιακό σε μία εκτός έδρας ισοπαλία εναντίον της Κασσιόπης και σημείωσε το πρώτο του γκολ σε μία ισοπαλία εναντίον του Οδυσσέα Κορδελιού. Ο Τσιλιανίδης επέστρεψε στον Ηρακλή μετά την λήξη του δανεισμού του.Για τις επιδόσεις του τη σεζόν 2013-14, ονομάστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Φούτμπολ Λιγκ.

Στις 28 Ιουλίου 2016, ο Τσιλιανίδης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης.Στις 3 Φεβρουαρίου 2018, άνοιξε το σκορ σε μία ισοπαλία με 1-1 εναντίον της Ξάνθης. Ήταν το πρώτο γκολ του με την ομάδα στη Σούπερλικγ. Στις 22 Απριλίου 2018, σκόραρε στην κρίσιμη εκτός έδρας νίκη με 3-1 εναντίον της Κέρκυρα, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στη μάχη για ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στις 2 Αυγούστου 2018, σημείωσε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το σκορ στην ισοπαλία με 1-1 εναντίον της Χιμπέρνιαν. Αυτός το γκολ, όμως, δεν ήταν αρκετό για να βοηθήσει την ομάδα να προκριθεί στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ 2018-19, καθώς η ομάδα έχασε με 4-3 στο συνολικό σκορ. Στις 18 Δεκεμβρίου 2018, σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη με 4-0 εναντίον του Απόλλωνα Παραλιμνίου για το Κύπελλο Ελλάδας.

  • Στις 9 Ιανουαρίου 2019, σκόραρε με ένα εκπληκτικό ελεύθερο λάκτισμα, στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 εναντίον της ΑΕΛ για τον γύρο των 16 του Κυπέλλου.
  • Στις 21 Απριλίου 2019, σκόραρε με μία κοντινή κεφαλιά σε μία σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 εναντίον του ΟΦΗ, στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
  • Αυτό ήταν και το πρώτος του γκολ στο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2018-19.
  • Στις 19 Ιουνίου 2019, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΟΦΗ, με ελεύθερη μεταγραφή.
  • Στις 31 Αυγούστου 2019, σημείωσε το πρώτο του γκολ για την ομάδα, σε μία εμφατική εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊού.
  • Στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, σκόραρε στην εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Παναιτώλικού.

Κοσμάς Τσιλιανίδης σχετικές ειδήσεις: