Κώστας Φορτούνης

Κώστας Φορτούνης
Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Φορτούνης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

Το 2003 ο Φορτούνης εντάχθηκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Ολυμπιακού, απ’ όπου έφυγε το 2008, πηγαίνοντας στα Τρίκαλα, προκειμένου να αγωνιστεί στον Α.Ο. Τρικάλων, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην ομάδα Κ-21 του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 14 αγώνες. Στα Τρίκαλα αγωνίστηκε για 2 χρόνια στην τέταρτη κατηγορία.

Εξαιτίας των καλών του εμφανίσεων στην ομάδα του και στην εθνική Παίδων (Κ-17) ο τότε προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλης Βλάχος εισηγήθηκε την απόκτησή του και τον έπεισε να ενταχθεί στον αρκαδικό σύλλογο. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε εναντίον του ΠΑΟΚ. Αν και συνήθως ερχόταν από τον πάγκο, συμμετείχε συνολικά σε 24 αγώνες, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε βάρος της ΑΕΚ, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στις 19 Σεπτέμβρη 2010 και έληξε 2-2. Οι καλές του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα την πρόταση της Γιουβέντους για την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή τη χειμερινή περίοδο με μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Καϊζερσλάουτερν

Κατόπιν ο Φορτούνης μετακόμισε στη Γερμανία για χάρη της Καϊζερσλάουτερν, υπογράφοντας συμβόλαιο έως και τον Ιούνιο του 2015.Ο τότε διευθύνων σύμβουλος και πρώην ποδοσφαιριστής του γερμανικού συλλόγου, Στέφαν Κουντς πιστεύοντας πως με το πέρασμά του από την Καϊζερσλάουτερν ο Φορτούνης θα είχε τη δυνατότητα να βελτιωθεί, δήλωσε στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας: «Ο Κώστας Φορτούνης είναι ένας πολύ ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, που μπορεί να τα καταφέρει στο μέλλον. Είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε στην εξέλιξή του και πιστεύουμε ότι θα ευεργετηθεί, δουλεύοντας με τον Μάρκο Κουρτς, τον προπονητή μας».

Ο Φορτούνης πραγματοποίησε 28 συμμετοχές στην Μπούντεσλιγκα, η ομάδα του όμως δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και υποβιβάστηκε μόλις την πρώτη χρονιά που συμμετείχε ο ίδιος σε αυτή. Πολλοί σύλλογοι έδειξαν ενδιαφέρον για τον νεαρό μέσο, όπως ο Άγιαξ και η Γιουβέντους, όμως ο Φορτούνης δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Η περίοδος 2012-13 τον βρήκε τελικά με την Καϊζεσλάουτερν, όπου συμμετείχε σε 24 αγώνες, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την τρίτη θέση και να διεκδικήσει την επάνοδό της στην Μπούντεσλιγκα. Τελικά η ομάδα του ηττήθηκε από τη Χόφενχαϊμ στους αγώνες μπαράζ και δεν μπόρεσε να προβιβαστεί.

Ολυμπιακός Πειραιώς

Τη σεζόν 2013-14 ο Φορτούνης είχε χάσει τη θέση του στη βασική εντεκάδα της Καϊζερσλάουτερν, οπότε αναζήτησε νέα ποδοσφαιρική στέγη. Τον Ιούλιο του 2014 προκάλεσε το ενδιαφέρον κορυφαίων ελληνικών συλλόγων, επιλέγοντας τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, στις ακαδημίες του οποίου είχε κάνει τα πρώτα του βήματα. Στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε στις 22 Ιουλίου 2014, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Την πρώτη του χρονιά συμμετείχε σε 37 αγώνες (συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) πετυχαίνοντας 10 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ.

  • Στην αρχή της σεζόν 2019-20, ο Φορτούνης, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, για τέσσερα χρόνια, με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, καθιστώντας τον έτσι, τον καλύτερα αμειβόμενο Έλληνα ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται στην Ελλάδα και τέταρτο γενικά.
  • Ωστόσο, στις 11 Ιουλίου του 2019, σε έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας κόντρα στο Αμβούργο, ο ποδοσφαιριστής τραυματίζεται και λίγες ώρες αργότερα γίνεται γνωστό ότι έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού.
  • Ο σοβαρός αυτός τραυματισμός τον άφησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για όλο το 2019. Αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου μέσα στο έτος, ήδη από τον Νοέμβριο, είχε δείξει φανερή βελτίωση.
  • Στις 6 Ιανουαρίου του 2020, προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.
  • Στις 15 Ιανουαρίου του 2020, ο Φορτούνης, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά τον τραυματισμό του, σε έναν αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στην ομάδα της Καλαμάτας, ο οποίος έληξε 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Κώστας Φορτούνης σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΟ 11