Νέναντ Κρίστισιτς

Νέναντ Κρίστισιτς
Ο Νέναντ Κρίστισιτς είναι Σέρβος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Νέναντ Κρίστισιτς είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γεννημένος τον Ιούλιο του 1990. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΟΦΚ Βελιγραδίου. Την 1η Σεπτεμβρίου 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σαμπντόρια, ύστερα από την επιμονή του Τζουζέπε Μαρότα, ο οποίος πίστευε ότι ο 17χρονος ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που είχε φέρει ποτέ στο σύλλογο.

Αρχικά εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και όλοι περίμεναν ότι τον περίμενε μια λαμπρή καριέρα. Ωστόσο η ατυχία χτύπησε την πόρτα του νεαρού Κρίστισιτς. Το Νοέμβριο του 2008, αποκόμισε έναν τραυματισμό στο γόνατο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο μηνίσκο.

Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του, το Δεκέμβριο του 2008 παρουσιάστηκαν στομαχικά προβλήματα και ενώ η αρχική διάγνωση μιλούσε για παγκρεατίτιδα, το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης που είχαν διεξαγάγει οι γιατροί στην Ιταλία, έδειξε πως έπασχε από μια σπάνια και επιθετική κακοήθη αιματολογική νόσο, το λέμφωμα Burkit.

Τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα και το 2010 έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της πρώτης ομάδας. Δυο χρόνια αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Σαμπντόρια σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Φιορεντίνα.

Τα επόμενα βήματα και η ΑΕΚ

Στις 2 Φεβρουαρίου 2015, μετακινήθηκε με δανεισμό στη Μπολόνια. Ωστόσο  η ατυχία του χτύπησε και πάλι την πόρτα. Τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο στις 2 Μαρτίου, μένοντας εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα. Το συμβόλαιο του με τη Σαμπντορία ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου 2016.

Στις 25 Ιουλίου 2016, αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την ισπανική Ντεπορτίβο Αλαβές.Ο συμπατριώτης του Αλεξάνταρ Κατάι, ο οποίος είχε επίσης διαγνωστεί με σοβαρή ασθένεια νωρίτερα στη σταδιοδρομία του,υπέγραψε στην Αλαβές αργότερα το ίδιο καλοκαίρι και οι δύο τους έγιναν συμπαίχτες στη μεσαία γραμμή.

Στις 23 Αυγούστου 2017, εντάχθηκε στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Έκανε το ντεμπούτο του στο ντέρμπι εναντίον της Παρτίζαν στις 27 Αυγούστου 2017.Στις 3 Μαρτίου 2018, σημείωσε το πρώτο του γκολ για το σύλλογο στη νίκη με 2-1 επί της Βόζντοβατς. Οκτώ ημέρες αργότερα, σκόραρε πάλι στην ισοπαλία 1-1 με την Νάπρεντακ.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2018, ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε τη μετακίνηση του στην ΑΕΚ, η οποία ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσής του, ύψους 500.000 ευρώ, έξι μήνες πριν από το τέλος του συμβολαίου του.

Νέναντ Κρίστισιτς σχετικές ειδήσεις: