Νίκος Γεωργιάδης

Νίκος Γεωργιάδης
Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι Έλληνας πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και αργότερα πραγματοποίησε σπουδές στη νομική, και μεταπτυχιακό στην οικονομική ανάπτυξη.Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Εξωτερικών Σχέσεων. Αργότερα υπήρξε και σύμβουλος σε αναπτυξιακά προγράμματα για 35 αναπτυσσόμενες χώρες και οικονομίες μετάβασης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς.

Διετέλεσε ακόμη διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Planet Ernst & Young.Το 2004 εξελέγη βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία.Ηταν μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. To 2012 προσχώρησε προσωρινά στη Δράση. To 2016 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, από την οποία όμως παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία.

Δικαστικές υποθέσεις

  • Ύστερα από δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc τον Ιανουάριο του 2016, έγινε αρχικά γνωστό ότι ο Νίκος Γεωργιάδης ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία.
  • Ο Γεωργιάδης συνελήφθη από τις αρχές της Μολδαβίας για τις πράξεις του. Λόγω της εμπλοκής του περιορίστηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της δράσης του ως σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Τον Φεβρουάριο του 2019 καταδικάστηκε σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή.
  • Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής από τις κατηγορίες στο Εφετείο τον Δεκέμβριο του 2019.

Νίκος Γεωργιάδης σχετικές ειδήσεις: