Όλγα Κεφαλογιάννη

Όλγα Κεφαλογιάννη
Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Εκλέγεται βουλευτής από το 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε υπουργός Τουρισμού από το 2012 ως το 2015 στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

H Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015. Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης Κρήτης στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη πρώτη σε ψήφους βουλευτής στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών. Επανεξελέγη στις εκλογές Ιουνίου του 2012 (με λίστα). Εξελέγη και πάλι πρώτη σε ψήφους βουλευτής στην Α΄Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2012 (με λίστα).

Πτυχία

  • Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων (LL.M) και από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις (GMAP).

Εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών από το 1999, ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας της δούλεψε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Από το 2004 έως το 2006 ήταν συνεργάτιδα του τότε Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Έχει γράψει το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων. Από το Νοέμβριο του 2016 είναι Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικές ειδήσεις: