Once Upon A Time In Hollywood

Once Upon A Time In Hollywood
Το Κάποτε στο... Χόλιγουντ είναι δραματική-κωμική ταινία του 2019 σε σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο, συμπαραγωγή Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι. Η ταινία διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες του 1969 και ακολουθεί ένα ηθοποιό και τον κασκαντέρ του κατά τη διάρκεια μιας εποχής αλλαγών για την κινηματογραφική βιομηχανία. Η παραγωγή ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2017 και ήταν η πρώτη ταινία του Ταραντίνο στην οποία δεν θα συμμετείχαν οι Μπομπ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καθώς ο Ταραντίνο έληξε τη συνεργασία μαζί τους μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του δεύτερου.

Μετά από πολλές προσφορές, τη διανομή της ταινίας ανέλαβε η Sony Pictures, η οποία εκπλήρωσε τις απαιτήσεις του Ταραντίνο, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του τελικού κατ. Οι Πιτ, ΝτιΚάπριο, Ρόμπι, Ζόε Μπελ, Κερτ Ράσελ και άλλοι υπέγραψαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2018. Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο στην περιοχή του Λος Άντζελες. Ήταν η τελευταία ταινία του Λουκ Πέρι, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 2019.

Το Κάποτε στο… Χόλιγουντ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Κανών τις 21 Μαΐου 2019 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες τις 26 Ιουλίου 2019. Η ταινία έχει αποκομίσει έσοδα ύψους 373 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και έλαβε θετικές κριτικές για το σενάριο του Ταραντίνο, τη σκηνοθεσία, τις ερμηνείες, τη φωτογραφία, το σχεδιασμό παραγωγής και κουστουμιών και τα μουσικά κομμάτια.

  • Στις 77ες Χρυσές Σφαίρες, η ταινία κέρδισε τρία βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερης ταινίας – κωμωδία ή μιούζικαλ και β΄ αντρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ.
  • Στην 92η απονομή των βραβείων όσκαρ, η ταινία έλαβε 10 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερη ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερος α΄ αντρικός ρόλος (ΝτιΚάπριο) και καλύτερος β΄ αντρικός ρόλος (Πιτ).
  • Τελικά ο Μπραντ Πιτ πήρε το βραβείο β΄αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του.

Once Upon A Time In Hollywood σχετικές ειδήσεις: