Σωτήρης Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας
Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου.

Αποφοίτησε το 1984 από το 15ο Λύκειο Αθηνών με γενικό βαθμό 19 7/13 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το έτος 1986 μετεγγράφη στην αντίστοιχη σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γενικό βαθμό μαθημάτων από τα Ιωάννινα: 8,96. Τον Μάρτιο του 1991 έγινε κάτοχος πτυχίου των Αθηνών με βαθμό: «ΑΡΙΣΤΑ», παράλληλα το ίδιο έτος έλαβε Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών.

Ξεκίνησε την κλινική του εκπαίδευση και απόκτηση κλινικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο 401 ΓΣΝΑ (1992-1993). Εκεί είχε την δυνατότητα να εκπαιδευθεί στη Γενική Παθολογία και αφετέρου να έρθει σε επαφή με μια σειρά από ενδιαφέροντες ρευματολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα ασθενείς πάσχοντες από χρόνιες νεανικές αρθρίτιδες καθώς και από οροαρνητικές σπονδυλοαρθροπάθειες.

Κατά το διάστημα 1991–1993 υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς, ως ιατρός στα κέντρα εκπαίδευσης Υγειονομικού στο Μεσολόγγι, στην Άρτα, στη νήσο Σύμη και στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Το διάστημα 1993-94 υπηρέτησε ως Αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης για το υπόλοιπο υπηρεσίας υπαίθρου.

Σταδιοδρομία

Ξεκινώντας την ιατρική σταδιοδρομία του, έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ για έναρξη ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Το έτος 1993 υπηρέτησε ως Ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στην Β ́ Παθολογική Κλινική, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Τον Σεπτέμβριο του 2001 του αποδόθηκε ο Τίτλος Ειδικότητας Παθολογίας στην Ελλάδα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Παθολογίας. Έναν χρόνο μετά, ολοκληρώνει τη Διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: ”Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών με HIV λοίμωξη”, με βαθμό: ”ΑΡΙΣΤΑ” Το 2003 απέκτησε Τίτλο Εξειδικεύσεως Λοιμωξιολογίας στην Ελλάδα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Εξειδικεύσεως στην Λοιμωξιολογία.

Μετεκπαίδευση στο εξωτερικό

Το 1993 πέρασε τις εξετάσεις United States Medical Licencure Examination (USMLE) step I και United States Medical Licencure Examination (USMLE) step IΙ και το 1995 το step IΙI. Το ίδιο έτος αποκτά παράλληλα το Permanent ECFMG Certificate. Είναι το Μόνιμο Δίπλωμα Εκπαιδευτικής Επιτροπής Ιατρικής Μετεκπαίδευσης στο Εξωτερικό (ECFMG =Educational Commission of Foreign Medical Graduates), το οποίο αναγνωρίζει την ισοτιμία Ιατρικών Σπουδών της Ελλάδας και κατά επέκταση όλων των εκτός συνόρων των ΗΠΑ Ιατρικών Σχολών, με τις ιατρικές σχολές στις Η.Π.Α.

Κατά τα έτη 1994-1997 γίνεται Εσωτερικός Ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας στο Albert Einstein Medical Center στις ΗΠΑ και από το 1997 έως το 2001,Εσωτερικός Ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Harvard (Harvard Medical School), Boston,MA.

Και τα 1998-2001 Λαμβάνει τίτλο με το όνομα : Υπότροφος ερευνητής της ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ( Research fellow Harvard Institute of Medicine, Boston, MA.) Τον Αύγουστο του 1997,τίτλο Ειδικότητας Παθολογίας ΗΠΑ (American Boards of Internal Medicine), μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους λαμβάνει άδεια άσκησης Ιατρικού Επαγγέλματος από την Πολιτεία της Μασσαχουσέττης (Common wealth of Massachusetts), Η.Π.Α.

  • Τον Νοέμβριο του 2000 λαμβάνει τίτλο ειδικότητας Λοιμωξιολογίας ΗΠΑ. (American Board of Infectious Diseases), μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας (American Board of Internal Medicine) για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Λοιμωξιολογίας.
  • Στο διάστημα 1999-2001 λαμβάνει μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική έρευνα (clinical investigate training program)στα Πανεπιστήμια Harvard και MIT (Massachusetts Institute of Technology),Boston,MA.
  • Τον Ιούνιο του 2001,αποκτά Μεταπτυχιακό δίπλωμα, Masters degree στις Ιατρικές Επιστήμες .Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Harvard (Harvard Medical School),Βοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Επίσης κατά τα 1994-2001 λαμβάνει Πιστοποίηση στην Καρδιοαναπνευστική αναζοωγόνηση (Advanced Cardiac Life Support ACLS) ανά διετία κατά την διάρκεια μετεκπαιδεύσεως στις ΗΠΑ (3 φορές.
  • Το 2012 λαμβάνει Τίτλο Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας ΗΠΑ (AmericanBoardsofInternalMedicine) μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας για τη συνέχιση διατήρησης(recertification)τίτλου Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας.
  • Και το ίδιο έτος λαμβάνει τίτλο εξειδίκευσης λοιμωξιολογίας ΗΠΑ. (American Board of Internal Medicine μετά από την επιτυχή του συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας(American Board of Internal Medicine) για τη συνέχιση διατήρηση(recertification) του τίτλου Ειδικότητας Λοιμωξιολογίας.

Σωτήρης Τσιόδρας σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΟ 96