Ταϊρίς Ράις

Ταϊρίς Ράις
Ο Ταϊρίς Ράις είναι Αμερικανός μπασκετμπολίστας με μεγάλη καριέρα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Ταϊρίς Ράις γεννήθηκε στις 15 Μάϊου του 1987 στη North Carolina των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.  Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μπάσκετ στο L. C. Bird High School και ολοκλήρωσε την καλύτερή του σεζόν εκεί έχοντας 27.0 πόντους, 6.2 ασίστ και 5.0 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ακολούθως, φοίτησε στο Boston College με τη φανέλα του οποίου διέγραψε εξαιρετική παρουσία. Στην τρίτη του σεζόν είχε κατά μέσο όρο 21.0 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 5.0 ασίστ ανά ματς. Το καλοκαίρι του 2009 αποφοίτησε και από τη στιγμή που δεν μπήκε στo NBA Draft επέλεξε την ευρωπαϊκή καριέρα φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου για την επόμενη σεζόν.

  • Ο Ράις συμμετείχε στο NBA Summer League του 2010 με τους Sacramento Kings και στη συνέχεια υπέγραψε στους ArtlandDragons από τη Γερμανία για τη σεζόν 2010–11.
  • Την επόμενη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της λιθουανικής Lietuvos rytas,
  • Tη σεζόν 2012–13 επέστρεψε στη Γερμανία για την BayernMunich.

Τον Ιούλιο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με την Maccabi Tel Aviv και κατέκτησε την EuroLeague του 2014. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του Final 4 της διοργάνωσης. Τον Ιούνιο του 2014 «μετακόμισε» στη ρωσική Khimki με την οποία κατέκτησε το Eurocup του 2015 και αναδείχθηκε MVP των τελικών. Τον Ιούλιο του 2016 πήρε μεταγραφή για την FC Barcelona, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πήγε στην Κίνα για τους Shenzhen Leopards.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στη Γερμανία για λογαριασμό της Brose Bamberg με τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε MVP του Basketball Champions League τη σεζόν 2018-2019. Ο Ταϊρίς Ράις είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας του Μαυροβουνίου. Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό.  Ένα χρόνο αργότερα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα έδωσε τα χέρια με την ΑΕΚ ενόψει της συμμετοχής στο Final 8 του Basketball Champions League.

Ταϊρίς Ράις σχετικές ειδήσεις:

  • Παναθηναϊκός – Ζενίτ 96-81

    Παναθηναϊκός – Ζενίτ 96-81

    Παναθηναϊκός - Ζενίτ: Επιστροφή στις νίκες για το Τριφύλλι που επικράτησε 96-81 της Ζενίτ στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

    Παναθηναϊκός – Ζενίτ 96-81
  • Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87

    Βαλένθια - Παναθηναϊκός 94-87: Το "γύρισε" αλλά δεν πρόλαβε

    Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 16 πόντους διαφορά, στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν φανταστικός, κατάφερε ακόμα και να ισοφαρίσει (82-82), αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και δεν πρόλαβε να κάνει την ολική ανατροπή.

    Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-87
  • Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις 96-94

    Με "χαρακτήρα" μεγάλης ομάδας ο Παναθηναϊκός

    Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις 96-94: Τα προβλήματα δεν έλειψαν αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και έκαμψε την αντίσταση της Ζάλγκιρις έστω και δύσκολα, κινδυνεύοντας στο τέλος.

    Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις 96-94
  • Βασίλης Σπανούλης: Έφυγε αγκαλιά με τον Πιτίνο μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός [pic]

    Βασίλης Σπανούλης: Έφυγε αγκαλιά με τον Πιτίνο μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός [pic]

    Βασίλης Σπανούλης: Ο Ρικ Πιτίνο και ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγκαλιάστηκαν κατά την αποχώρηση των δυο ομάδων προς τα αποδυτήρια.

    Βασίλης Σπανούλης: Έφυγε αγκαλιά με τον Πιτίνο μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός [pic]
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 99-93

    Ο μυθικός Ράις «έβαψε» πράσινη τη ΜΑΤΣΑΡΑ της χρονιάς

    Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Ταϊρίς Ράις έκανε ένα μυθικό παιχνίδι (41 π.) και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 99-93 επί του Ολυμπιακού στην παράταση (86-86 κ.δ).

    Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 99-93
  • Παναθηναϊκός: Μπορεί να τελειώσει και σήμερα ο Πεδουλάκης – Φήμες για Σκάιλς

    Παναθηναϊκός: Μπορεί να τελειώσει και σήμερα ο Πεδουλάκης – Φήμες για Σκάιλς

    Παναθηναϊκός: Ο Αργύρης Πεδουλάκης φέρεται να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και σήμερα (15/11), ενώ αναμένεται να τον ακολουθήσουν και οι Ράις, Μπέντιλ και Μπράουν. Πρώτος υποψήφιος αντικαταστάτης του Έλληνα τεχνικού, ο Σκοτ Σκαίλς.

    Παναθηναϊκός: Μπορεί να τελειώσει και σήμερα ο Πεδουλάκης – Φήμες για Σκάιλς