Τάκης Τσουκαλάς

Τάκης Τσουκαλάς
Ο Τάκης Τσουκαλάς (Σπάτα Αττικής, 22 Μαρτίου 1958) είναι Έλληνας παρουσιαστής οπαδικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σπάτα και στη συνέχεια μετακόμισε στα Καμίνια του Πειραιά, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Η εκπομπή με τίτλο «Άντε γεια» που παρουσιάζει έχει ως κύριο θέμα τον σχολιασμό για διάφορα αθλήματα στα οποία αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, με έμφαση στο ποδόσφαιρο.

Έκανε πρεμιέρα στις 8 Φεβρουαρίου 2001 με την ονομασία «Θύρα 7» την οποία κράτησε μέχρι το 2004 και ξαναπήρε το 2009 μέχρι το 2012 όπου και διεκόπη η εκπομπή για δύο χρόνια και ξεκίνησε εκ νέου στις 21 Σεπτεμβρίου 2014. Συμπαρουσιαστής στις εκπομπές του είναι ο Άκης (Ευτύχης) Βαρδαλάκης, επίσης οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού. Μετά από εκπομπή του στην τηλεόραση στις 16 Ιουνίου 2015 δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με σιδερογροθιές έξω από το σπίτι του στα Καμίνια. Αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2017 δέχθηκε επίθεση με σφυρί από 36χρονο με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό με τον Θανάση Αντετοκούνμπο

Τον Νοέμβριο του 2018 σχολίασε με εκφράσεις που χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικές από τα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ μέσω της εκπομπής του κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων «πίθηκο». Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει ξανά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του παίκτη. Οι δηλώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από το ΕΣΡ.μΕπίσης, κατατέθηκε μήνυση από τον Παναγιώτη Δημητρά, εκ μέρους του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, στο πλαίσιο του ελέγχου ρατσιστικών εγκλημάτων.

Οι δηλώσεις καταδικάστηκαν από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ενώ προκάλεσαν και την αντίδραση του αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δημοσίευσε κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του ρατσισμού με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. Αντίστοιχα έπραξε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που φόρεσε τη φανέλα του Θανάση Αντετοκούνμπο, ως συμπαράσταση στον καλαθοσφαιριστή.

Ο Κώστας Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια, στήριξε τον Τάκη Τσουκαλά.  Ο Τσουκαλάς ζήτησε “συγγνώμη” από την οικογένεια Αντετοκούνμπο  ενώ αρνήθηκε ότι έκανε ρατσιστικά σχόλια αναφέροντας σε δήλωση του “Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή” ενώ κατηγόρησε ότι συγκεκριμένο μέσο τον στοχοποίησε.

  • Αργότερα, λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος, η εκπομπή του κόπηκε από το New Epsilon TV στο οποίο μεταδιδόταν με τη κάλυψη να μεταφέρεται αποκλειστικά ψηφιακά.
  • Ο παρουσιαστής απολογήθηκε στην οικογένεια του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Τάκης Τσουκαλάς σχετικές ειδήσεις: