Viber

Viber
Το Viber είναι μια εφαρμογή για απευθείας μηνύματα για smartphones και tablets που αναπτύχθηκε από την Viber Media.

Εκτός από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα πολυμέσων ήχου. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Apple iOS, Android, BlackBerry OS, το Nokia Series 40, Symbian, Bada, Windows Phone, Mac OS και τα Microsoft Windows. Το Viber λειτουργεί και στα δύο δίκτυα 3G / 4G και Wi-Fi. Από τον Φεβρουάριο του 2014, το Viber είχε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα από 280 εκατομμύρια παγκόσμια εγγεγραμμένους χρήστες.

Το Viber ιδρύθηκε από τέσσερις ισραηλινούς εταίρους: Ταλμών Marco, Ιγκόρ Megzinik, Σάνη Maroli και Ofer Smocha, με τον Marco ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το Viber αρχικά ξεκίνησε για το iPhone στις 2 Δεκεμβρίου, 2010, σε άμεσο ανταγωνισμό με το Skype. Μία προ-έκδοση για το Android περιορίζονταν σε 50.000 χρήστες εμφανίστηκε Μάιο του 2011, μια απεριόριστη έκδοση κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου, 2012. Το Viber για συσκευές BlackBerry και Windows ξεκίνησε στις 8 Μαΐου, 2012.

  • Αρχικά, φωνητική κλήση ήταν διαθέσιμη μόνο για εφαρμογές iPhone και Android, με την υπόσχεση ότι θα προστεθεί στις επερχόμενες εκδόσεις για Bada, Symbian και Windows εφαρμογές τηλεφώνου, χωρίς να αναφέρει ούτε Series 40 ή BlackBerry OS.
  • Ο περιορισμός φαίνεται να βρίσκεται στον πυρήνα του Blackberry OS και Series 40, που δεν έχουν εύκολη υποστήριξη για εφαρμογές VoIP.
  • Στις 13 Φεβρουαρίου, το 2014, Rakuten ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει το Viber για $ 900 εκατομμύρια.
  • Η Viber Media είναι εγγεγραμμένη στο Λας Βέγκας και στη Κύπρο-με την ανάπτυξη της να βρίσκεται στα κέντρα στη Λευκορωσία και το Ισραήλ.
  • Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Marco και Magazinnik, που είναι φίλοι των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ.
  • Η εταιρεία διοικείται από το Ισραήλ, με ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της ανατίθενται στη Λευκορωσία, προκειμένου να μειώσει το κόστος εργασίας.

Viber σχετικές ειδήσεις: