Χρήστος Γιαννούλης

Χρήστος Γιαννούλης
Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι Έλληνας δημοσιογράφος και βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη, τόπο γέννησης και των γονιών του, Γιάννη και Νέλλης. Εργάζεται για περισσότερα από 30 χρόνια στα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια και αναζητώντας λύσεις για κοινωνικά και πολιτικά θέματα.Αφετηρία της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας αποτέλεσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, το 1986. Συμμετείχε στην έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γεγονότα», ένα πρότυπο εγχείρημα πολυσέλιδης και πολύχρωμης τοπικής εφημερίδας.

Το 1995 εργάστηκε στη «Δίον Τηλεόραση», παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την ενημερωτική εκπομπή «Επί της Ουσίας». Ο ίδιος τίτλος χρησιμοποιήθηκε εν συνεχεία στην πολυετή συνεργασία του με την εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» και την «Ερμής Τηλεόραση».Ήταν ανταποκριτής του «Αγγελιοφόρου», του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» και της ΕΡΤ3 με έδρα την Κατερίνη, μέχρι το 2001, οπότε εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την στιγμή του «μαύρου» τον Ιούνιο του 2013. Τον Μάιο του 2014 διεκδίκησε το Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος δρόμος».

  • Οι συνδημότες του τον τίμησαν με ποσοστό 27%. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή ενημέρωσης στην ΕΡΤ3, έως τον Μάρτιο του 2018. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 επιμελήθηκε τις ενημερωτικές εκπομπές «Απέναντι» και «Δια ταύτα».
  • Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης ενώ το 2011 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό, Μαρία Αμανατίδου, κι έχουν έναν δεκαπεντάχρονο γιο, τον Πάρη.

Χρήστος Γιαννούλης σχετικές ειδήσεις: