Πολιτική

Χρήστος Γιαννούλης: “Θα ξαναέκανα τη δήλωση για το μπάρμπεκιου και τους μετανάστες”

Χρήστος Γιαννούλης: “Θα ξαναέκανα τη δήλωση για το μπάρμπεκιου και τους μετανάστες”
Χρήστος Γιαννούλης: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε αμετανόητος όσον αφορά τη δήλωση που προ ημερών είχε κάνει περί απαγόρευσης των μπάρμπεκιου κοντά σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Χρήστος Γιαννούλης: Λέξη φαίνεται πως δεν κάνει πίσω ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δήλωση για τα μπάρμπεκιου δίπλα σε δομές φιλοξενίας μεταναστών. Η θέση του στη Βουλή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε μέλη της κυβέρνησης, ενώ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν… φωτιά. Ο Χρήστος Γιαννούλης καλεσμένος το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, παρουσιάστηκε αμετανόητος, τονίζοντας πως θα έκανε ξανά την ίδια δήλωση.

Σε ερώτηση αν θα έκανε ξανά την ίδια δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όπως σας βλέπω και με βλέπετε. Με την ίδια ακριβώς διατύπωση αλλά στην πλήρη ανάπτυξη της». Εξήγησε ότι η ομάδα που προώθησε το μπάρμπεκιου δεν είναι «πρωτοεμφανιζόμενοι σταρ» και παραδέχθηκαν με κυνισμό αυτό που θέλουν να κάνουν. Ανέφερε ότι δεν έκανε δήλωση για να απαγορευθεί η χρήση χοιρινού. Ο Χρήστος Γιαννούλης είπε ότι αυτός και η σύζυγός του δέχονται απειλές.

Αναλυτικά η θέση του Χρήστου Γιαννούλη στη Βουλή 

«Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής… Ναι κύριε Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία».

H απάντηση από πλευράς κυβέρνησης μέσω του Κώστα Κυρανάκη:  Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments