Διεθνή

Ταγίπ Ερντογάν: Στις 7 – 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Ταγίπ Ερντογάν: Στις 7 – 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
Στις 7 - 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη είπε ότι ο Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.

«Ο Πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Στο τραπέζι της συζήτησης των δύο πλευρών θα μπουν διμερή θέματα με στόχο την περαιτέρω εμπορική συνεργασία των δύο χωρών. 

Από την ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκουν αναβάθμιση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και επιμένουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική για τη γείτονα χώρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαπιστώνουν ότι το γεωπολιτικό πεδίο είναι τόσο ρευστό που αν δεν αποκατασταθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Άγκυρας, θα πρέπει και η χώρα μας να προσαρμοστεί βάσει των νέων δεδομένων.

Για την «ατζέντα» της επικείμενης συνάντησης, θα βρεθούν:

– το προσφυγικό και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, 

– το Κυπριακό, 

– η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, 

– η απειλή της τρομοκρατίας, 

– οι εμπορικές συναλλαγές και τέλος 

– οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments