Διεθνή

Παγώνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας η ΕΕ(;)

Παγώνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας η ΕΕ(;)
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο καιαρκετοί αξιωματούχοι της Ε.Ε. αμφισβητούν το κατά πόσο έχει νόημα η συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας φέρεται να εξετάσει η Eυρωπαϊκή Ένωση, μετά τις κινήσεις της Άγκυρας ως απάντηση στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο καιαρκετοί αξιωματούχοι της Ε.Ε. αμφισβητούν το κατά πόσο έχει νόημα η συνέχεια των διαπραγματεύσεων εν μέσω επικρίσεων για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Τουρκία.

Την Τρίτη, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε έντονη ανησυχία της για τα σχέδια επαναφοράς της θανατικής ποινής, το κλείσιμο εφημερίδων και τις συλλήψεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει έκθεση για την πορεία του αιτήματος ένταξης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με προσχέδιο της έκθεσης που έχει δει η WSJ, η Κομισιόν καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κατάσταση στην Τουρκία όσον αφορά το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει επιδεινωθεί.

Τέλος, τη Δευτέρα οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν για να συζητήσουν τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και το τι θα κάνουν με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Οι ηγέτες της ΕΕ είναι διχασμένοι απέναντι στο ζήτημα αυτό καθώς στη.. μέση είναι το προσφυγικό ζήτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments