Ελλάδα

ΠΟΣΔΕΠ: Να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κρούσματα βίας στα Πανεπιστήμια η κυβέρνηση

ΠΟΣΔΕΠ: Να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κρούσματα βίας στα Πανεπιστήμια η κυβέρνηση
Ευθύνες για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στα Πανεπιστήμια, μετά και το σημερινό περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ζητά από την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Την επίθεση κουκουλοφόρων κατά της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, καταδικάζει απερίφραστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει ότι το παραπάνω περιστατικό συμβαίνει λίγες ημέρες μετά τη στοχοποίηση καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου και του βανδαλισμού του γραφείου της.

«Προστίθεται σε μια σειρά κρουσμάτων βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους όπως η εισβολή ομάδας κρανοφόρων και ο βανδαλισμός των γραφείων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η άγρια επίθεση σε φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η επίθεση με λοστούς και καδρόνια, που πραγματοποίησαν ομάδες ‘γνωστών-αγνώστων’ στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι προπηλακισμοί που δέχτηκε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και η στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου» συμπληρώνει.

«Είναι φανερό ότι οι ομάδες αυτές που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών, δηλαδή ουσιαστικά την κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου το οποίο υποτίθεται ότι επικαλούνται και υπερασπίζονται» επισημαίνει η ΠΟΣΔΕΠ.

Καλεί παράλληλα τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη «να αντιληφθούν επιτέλους το μέγεθος του προβλήματος και τις επιπτώσεις που έχει στη λειτουργία και στην εικόνα του δημόσιου πανεπιστήμιου η κυβερνητική πολιτική της αδράνειας και της ανοχής στη βία».

Ζητεί τέλος από την κυβέρνηση «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και να πράξει ό,τι απαιτείται για την προστασία της ζωής των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments