Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θέτει θέμα παραίτησης της Κεραμέως – “Να απολογηθεί για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ”

Ανδρουλάκης: Θέτει θέμα παραίτησης της Κεραμέως – “Να απολογηθεί για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε "πυρά" προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ - "Ο κόσμος βλέπει μία παρέλαση αλαζονείας από τη ΝΔ και από την άλλη μία παρέλαση ριάλιτι σόου"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε "πυρά" προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ - "Ο κόσμος βλέπει μία παρέλαση αλαζονείας από τη ΝΔ και από την άλλη μία παρέλαση ριάλιτι σόου"

Θέμα παραίτησης της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, με αφορμή την καταγγελία για διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών και την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και της διαρροής των μέιλ εκλογέων. «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας για την κυρία Κεραμέως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Τη μία κλέβουν παράνομα τα μέιλ χιλιάδων εκλογέων. Τους πιάνουμε να ψεύδονται και δεν περνάει ένας μήνας και γίνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών διάρρηξη και λένε “φερόμενη”. Είναι σοβαρό και αξιόπιστο ευρωπαϊκό κράτος αυτό; Είναι αξιόπιστη αυτή η κυβέρνηση; Υπάρχει σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης προς την κ. Κεραμέως και προς τον κ. Μητσοτάκη που την καλύπτει. Για εμένα υπάρχει ζήτημα παραίτησης της κ. Κεραμέως και το λέω ευθέως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε: «Η κ. Κεραμέως έχει χρέος να απολογηθεί και αν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, να παραιτηθεί. Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Αν η κ. Κεραμέως δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, πρέπει να παραιτηθεί».

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «είμαι αισιόδοξος, γιατί υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν αποτελεί σοβαρή απειλή, ούτε ως δεύτερο ούτε ως τρίτο κόμμα, με μία ατζέντα-lifestyle».

«Ο πήχης για όλα τα κόμματα είναι οι προηγούμενες εκλογές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι «ο στόχος είναι η 9η Ιουνίου να παράξει πολιτικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι μία αποδοκιμασία για την πολιτική της ΝΔ και μία επιβράβευση για τη δημοκρατική παράταξη, ώστε να υπάρχει ισχυρός, σοβαρός αντίπαλος στην αντιπολίτευση και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρή απειλή ούτε ως δεύτερο ούτε ως τρίτο κόμμα. Επιμένω σε ντιμπέιτ», συμπλήρωσε.

“Πυρά” Νίκου Ανδρουλάκη σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο η ΝΔ δεν νιώθει πολιτική απειλή, τόσο θα περιφρονεί τα προβλήματα του ελληνικού λαού, θα παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τα ποσοστά στις ευρωεκλογές είπε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ πάρει ισχυρή εντολή, ο ίδιος θα πάρει την πρωτοβουλία να συγκροτήσει προοδευτικό μέτωπο εντός και εκτός του Κοινοβουλίου έτσι ώστε «να υπάρχει δύναμη που θα αντιμετωπίσει τη Ν.Δ.».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «λανσάρεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο που δεν μπορεί να λύσει προβλήματα» και τόνισε ότι ο ίδιος επιδιώκει «ο πολίτης να νιώθει ότι έχει μία αξιόπιστη επιλογή που θα μπορεί να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Επισήμανε ότι «υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ εξαπολύοντας πυρά προς τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο κόσμος βλέπει μία παρέλαση αλαζονείας από τη ΝΔ και από την άλλη μία παρέλαση ριάλιτι σόου».

Παράλληλα σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει αντιπολίτευση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ως «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιμένει στο debate

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στη διεξαγωγή debate για τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «είναι στρατηγικό λάθος να κρυφτούν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης».

Ο πρώτος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θέλει να φανεί στην κοινωνία ότι ψηφίζοντας Ν.Δ. στηρίζεις ένα κόμμα το οποίο δεν θέλει να στηρίξει τις χώρες του νότου και ο δεύτερος γιατί δεν γνωρίζει τα θέματα.

“Ο φόβος για τα χειρότερα ενίσχυσε τη ΝΔ”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτόξευσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στη χώρα σε ό,τι αφορά τη στέγαση, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, την οικονομία και την «κατάρρευση» του ΕΣΥ, ενώ αναφέρθηκε και στο δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας ότι υπήρξε συγκάλυψη.

Ερωτηθείς για το μεγάλο ποσοστό της Ν.Δ. στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, είπε ότι αυτό οφείλεται στην «πρότερη καταστροφική εμπειρία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ο φόβος για τα χειρότερα ενίσχυσε τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε ότι «εάν μείνουμε στον φόβο για τα χειρότερα, ποτέ δεν θα έχουμε ελπίδα για τα καλύτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments